Setkejme se u stolu!

Špízy z „Pati Parts“ s mátovou omáčkou

Porce pro:
4 osob
Doba přípravy:
20 minut

Podrobné informace o receptu

Složení
1 balení Aviko „Pati Parts“
1 středně velký lilek, 2 cibule, 2 červené papriky
16 žampionů
250 g sýru feta
Dodatečné potřeby
K mátové omáčce budete navíc potřebovat: 150 ml bílého jogurtu, 1/2 hrnku nasekané máty, 1 lžičku olivového oleje, 1 stroužek česneku, sůl a pepř
Dále budete potřebovat špízy
Postup přípravy:

Připravte Aviko Pati Parts podle instrukcí na obalu.

Nakrájejte lilek na hrubé plátky, osolte a nechte půl hodiny odležet. Očistěte cibule a nakrájejte ji na čtvrtky. Z paprik vyberte střed se semínky a nakrájejte je na hrubé plátky. Nakrájejte oloupané žampiony na čtvrtky a sýr feta na větší kostky. Vypláchněte sůl z kousků lilku.

Na špízy střídavě napichujte kousky lilku, pečené „Pati Parts“, čtvrtky cibulí, kousky paprik, sýru feta a olivy. Hotové špízy potřete olivovým olejem. V troubě rozprostřete alobal. Troubu předehřejte na cca 150 °C a zapněte gril (je-li k dispozici). Špízy vložte do trouby a grilujte 5–10 minut.

Mezitím si připravte mátovou omáčku. Do jogurtu pomalu vmíchejte olivový olej. Do omáčky přidejte utřený či propasírovaný česnek. Nakonec vmíchejte nasekanou mátu. Hotovou omáčku podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ji v misce zvlášť.

Mamma Mia! Maminčiny hranolky!

Přirozená chuť! Se slupkou! Jako typický „domácí“ výrobek. To jsou Maminčiny hranolky – nový výrobek od společnosti Aviko. Klikněte a získejte více informací!

Co je nového?

50 let trvání společnosti Aviko!

Rok 2012 byl výročím neskutečných 50 let našeho podnikání, opravdovým milníkem půlstoletí inovací a snah. Společnost se od roku 1962 rozvinula z malého družstva s 32 zemědělci na evropskou špičku a stala se jedním ze čtyř největších zpracovatelů brambor na světě.