Setkejme se u stolu!

„Fondue“ Zig Zag vlnované hranolky s omáčkami: sýrovou, česnekovou se sýrem feta, kari

Porce pro:
4 osob
Doba přípravy:
30 minut

Podrobné informace o receptu

Složení
750 g Aviko „Cik cak“ hranolky
Dodatečné potřeby
Sýrová omáčka: 100 ml kysané smetany s 30% obsahem tuku, 6 porcí taveného sýra, smetanová příchuť, bílý pepř, 20 ml suchého bílého vína
Česneková omáčka se sýrem feta: 270 g sýru feta, 2 stroužky česneku, 100 ml kysané smetany s 18% obsahem tuku, šťáva z 1/3 citronu
Kari omáčka: 100 ml majonézy, 30 ml kysané smetany, 100 g nastrouhaného žlutého sýru, 1/2 malé cibulky (najemno nakrájené), sůl, bílý pepř, kari, 1/3 svazku petrželky nadrobno nakrájené
Postup přípravy:

Připravte hranolky podle instrukcí na obalu.

Sýrová omáčka:
Smíchejte všechny přísady na malé pánvičce a nechte vařit při nízké teplotě, dokud se sýr neroztaví a směs nedosáhne konzistence omáčky. Omáčku podávejte teplou.

Česneková omáčka se sýrem feta:
Utřete česnek najemno nebo propasírujte a smíchejte s ostatními přísadami, dokud nedosáhnete konzistence omáčky. Omáčku podávejte teplou.

Kari omáčka:
Všechny přísady (kromě petržele) promíchejte a dochuťte podle vlastní chuti. Nakonec posypte petrželkou.

Mamma Mia! Maminčiny hranolky!

Přirozená chuť! Se slupkou! Jako typický „domácí“ výrobek. To jsou Maminčiny hranolky – nový výrobek od společnosti Aviko. Klikněte a získejte více informací!

Co je nového?

50 let trvání společnosti Aviko!

Rok 2012 byl výročím neskutečných 50 let našeho podnikání, opravdovým milníkem půlstoletí inovací a snah. Společnost se od roku 1962 rozvinula z malého družstva s 32 zemědělci na evropskou špičku a stala se jedním ze čtyř největších zpracovatelů brambor na světě.