Setkejme se u stolu!

Pati Parts s pórkem, žampiony a bylinkami

Porce pro:
4 osob
Doba přípravy:
35 minut

Podrobné informace o receptu

Složení
1 balení Aviko „Pati Parts“
200 g uzené slaniny
200 g žampionů
2 pórky (pouze bílé části), 1 svazek petržele, sůl, pepř a provensálské koření
80 ml kysané smetany s obsahem tuku 30%
100 g másla
Postup přípravy:

Připravte Aviko Pati Parts podle instrukcí na obalu.

Nakrájejte slaninu na proužky, nechte je na pánvi propéct dohněda a uložte stranou. Nakrájejte propláchnutý pórek na půl centimetrová kolečka, dejte péci na másle, podle chuti dochuťte solí či pepřem a přelijte malým množstvím kysané smetany. Nechte v pánvi dusit asi 8–10 minut. Přidejte slaninu a žampiony nakrájené na poloviny a duste společně dalších cca 6 minut.

Mezitím si najemno nakrájejte petrželku. Přidejte k ostatním přísadám Pati Parts. Nakonec vše posypte provensálskými bylinkami.

Mamma Mia! Maminčiny hranolky!

Přirozená chuť! Se slupkou! Jako typický „domácí“ výrobek. To jsou Maminčiny hranolky – nový výrobek od společnosti Aviko. Klikněte a získejte více informací!

Co je nového?

50 let trvání společnosti Aviko!

Rok 2012 byl výročím neskutečných 50 let našeho podnikání, opravdovým milníkem půlstoletí inovací a snah. Společnost se od roku 1962 rozvinula z malého družstva s 32 zemědělci na evropskou špičku a stala se jedním ze čtyř největších zpracovatelů brambor na světě.