Setkejme se u stolu!

Mini zapečené mísy s bramboráčky, slaninou a paprikou

Porce pro:
3 osob
Doba přípravy:
20 minut

Podrobné informace o receptu

Složení
1 balení bramboráčků Aviko
cca 100 g žlutého sýru (např. gouda)
23 plátků uzené slaniny
1/2 červené papriky
malá cibulka
1/2 lžičky sušené bazalky nebo provensálského koření
Postup přípravy:

Připravte bramboráčky podle instrukcí na obalu.

Nastrouhejte sýr najemno, nakrájejte slaninu a papriku na proužky a najemno nasekejte cibulku. Bramboráčky posypte strouhaným sýrem a ostatními přísadami, poté je vložte do předem vyhřáté trouby na cca 2 minuty a nechte je grilovat, dokud se neroztaví sýr. Posypte je kořením a bylinkami.

Dále vyzkoušejte:
Malé zapékané mísy s bramboráčky, paprikou a uzeným kuřecím masem – místo slaniny jednoduše použijte 100 g uzeného kuřecího masa.

Malé zapékané mísy s bramboráčky, sýrem mozzarella a lososem – místo žlutého sýru použijte mozzarellu (cca 125 g) a místo slaniny 23 plátků uzeného lososa.

Malé zapékané mísy s bramboráčky, salámem a žampiony – přidejte 10 plátků salámu a cca 200 g žampionů.

Mamma Mia! Maminčiny hranolky!

Přirozená chuť! Se slupkou! Jako typický „domácí“ výrobek. To jsou Maminčiny hranolky – nový výrobek od společnosti Aviko. Klikněte a získejte více informací!

Co je nového?

50 let trvání společnosti Aviko!

Rok 2012 byl výročím neskutečných 50 let našeho podnikání, opravdovým milníkem půlstoletí inovací a snah. Společnost se od roku 1962 rozvinula z malého družstva s 32 zemědělci na evropskou špičku a stala se jedním ze čtyř největších zpracovatelů brambor na světě.