Kuřecí špízy se salsicciou, zeleninou, karamelizovanou cibulí a hranolkami Steak Fries

Kuřecí špízy se salsicciou, zeleninou, karamelizovanou cibulí a hranolkami Steak Fries

Porce pro 4
Doba přípravy 45-65
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1 balení hranolek Aviko Steak Fries 750 g
350 g kuřecího (nakrájeného na kousky)
300 g bavorské bílé klobásy
200 g červené papriky
200 g žluté papriky
12 malých žampionů
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
kari koření
12 špejlí 

Karmelizovaná cibule:
3-4 středně veliké cibule
30 g másla
3 lžíce moučkového cukru
½ sklenice octa z červeného vína
sůl a pepř

Recept

1. Kuře a klobásu nakrájíme na rovnoměrné kostičky.
2. Papričky umyjeme, odstraníme semínka a bílé části.
3. Žampiony oloupeme a odkrájíme nohy, aby zůstaly jen kloboučky.
4. Papriku nakrájíme na kostičky stejné velikosti jako maso.
5.  Jednotlivé suroviny napichujemena špejle. Nejdřív kousek kuřecího masa, pak žlutou papriku, klobásu, červenou papriku a žampion. Vzor opakujeme až do konce špejle.
6. Špízy položíme na plech vystlaný pečicím papírem, dochutíme solí, pepřem, špetkou kari koření a několika kapkami olivového oleje a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 40 minut. Špízy by se měly upéct dozlatova.
7. Hranolky připravíme dle návodu na obalu.

Karamelizovaná cibule:
1. Cibule oloupeme a rozkrájíme na půlky.
2. Cibuli vaříme v hrnci s osolenou vodou asi 20 minut, a pak opatrně zcedíme.
3. Na pánvi rozpustíme máslo s cukrem. Přidáme cibuli a orestujeme. Celou dobu mícháme.
4. Jakmile začne cibule karamelizovat, přidáme ocet z červeného vína a počkáme, až omáčka lehce zhoustne.
5. Cibuli sejmeme z pánve a před podáním dochutíme solí a pepřem.

Servírujeme 2-3 špízy na jednom talíři s porcí osolených hranolek a karamelizovanou cibulí. Dobrou chuť!

Tip:
Ještě jedno připomenutí: špejle můžete namočit na 30 minut do studené vody, aby se v troubě nepálily.

Aviko ČR s.r.o.