Mini Rösti s vepřovými medailonky, křupavou slaninou a krémem z čerstvého hrášku

Mini Rösti s vepřovými medailonky, křupavou slaninou a krémem z čerstvého hrášku

Porce pro 4
Doba přípravy 20-35
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1 balení Aviko Rösti Mini Airfryer 600 g
500 g vepřové panenky nakrájené na 8-12 medailonků (2-3 kusy pro jednu osobu)
1 stroužek česneku
1 snítka rozmarýnu
300 g čerstvého zeleného hrášku
300 g vody
2 jarní cibulky
sůl a pepř
strouhaný sýr Parmigiano Reggiano
150 g pancetty nebo slaniny
extra panenský olivový olej

Recept

Placičky Rösti připravíme dle návodu na obalu.

Krém:
1. Na pánvi zahřejeme olivový olej a orestujeme nasekanou jarní cibulku. Přidáme hrášek a vodu, dochutíme solí a vaříme 10 minut.
2. Mezitím na druhé pánvi orestujeme pancettu. Až bude slanina křupavá, přeložíme ji na papírovou utěrku a necháme odkapat přebytečný tuk.
3. Uvařený hrášek rozmixujeme s několika lžícemi vody po vaření hrášku. Přidáme strouhaný sýr Parmigianio a opět všechno rozmixujeme až vznikne hustý krém.

Maso:
1. Na pánvi zahřejeme několik kapek olivového oleje, a orestujeme na ní česnek a snítku rozmarýnu.
2. Vepřové medailonky restujeme cca 4-5 minut.

Na talíř polozíme několik Mini Rösti válečků, porci hráškového krému, 2-3 medailonky a vše posypeme křupavou pancettou.

Tip:
Jídlo můžeme ozdobit pažitkou, orestovanými půlkami jarní cibulky a hráškem. Dochutíme solí a pepřem.

Aviko ČR s.r.o.