Mini zapečená bramborové kaše se špenátem

Mini zapečená bramborové kaše se špenátem

Porce pro 5
Doba přípravy 10-15
Trouba na pečení
Hrnec
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Je to perfektní kompozice pro svačinku na party. S tímto pokrmem je opravdu málo práce a každá vrstva doplňuje ladí s ostatními.

Ingredience:
AVIKO Mashed Potato Spinach
2 lžíce oleje nebo olivového oleje
5 žampiónu nakrájených na 1 cm plátky
4 sušená rajčata z nálevu, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, nasekané na vločky
75 g slaniny v plátcích
mletý černý pepř
50 g modrého sýra

K formování a pečení budete navíc potřebovat formičky pro tvarování pokrmů (tzv. ring) o průměru asi 5-6 cm.

Recept

1. Troubu předehřejte na 180°C.
2. AVIKO Bramborovou kaši vložte do mírně rozehřáté pánve nebo hrnce (na dno můžete přidat trochu vody, másla nebo mléka) a za stálého míchání zahřívejte na středním ohni, dokud se nerozpustí a nebude mít krémovou konzistenci. 
3. Do jedné studené pánve vložte plátky slaniny a zahřívejte na středně vysokém ohni dozlatova, přendejte na druhou stranu a znovu smažte do zlatova. Odložte stranou vychladnout a nakrájejte na půlcentimetrové proužky
4. Na další pánvi rozehřejte olej/olivový olej a přidejte nasekaný česnek, sušená rajčata a žampiony. Smažte za stálého míchání dozlatova. Velkoryse ochuťte pepřem.
5. Na dno ringu položte 3 cm bramborové kaše, lehce poklepejte lžící nebo závažím, přidejte centimetrovou vrstvu žampiónů, rajčat a česneku. Také lehce poklepejte. Přidejte pár proužků slaniny a sundejte ring. Posypte strouhaným sýrem a pečte 10 – 12 minut.

Dobrou chuť!

Aviko ČR s.r.o.