Nedělní pečeně - krůtí prsa plněná špenátem, cibulí, sušenými rajčaty a omeletou, podávaná se sýrovou omáčkou a pyré s mrkví

Nedělní pečeně - krůtí prsa plněná špenátem, cibulí, sušenými rajčaty a omeletou, podávaná se sýrovou omáčkou a pyré s mrkví

Porce pro 4
Doba přípravy 25-35
Trouba na pečení
Hrnec
Mikrovlnná trouba

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g krůtích prsou
200 g špenátu
2 velká vejce
200 g sušených rajčat
1 stonek celeru
1 mrkev
1 větvička rozmarýnu
1 stroužek česneku
½ sklenice suchého bílého vína
extra panenský olivový olej
½ litru zeleninového vývaru
sůl a pepř

Sýrová omáčka:
½ litru mléka
25 g másla
25 g mouky 00
120 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano ChNP
sůl a pepř

Recept

1. Krůtí prsa rozkrájíme napříč a otevřeme jako knihu. Pokud budou příliš tlustá, můžeme je rozbít paličkou. Dochutíme solí a pepřem.
2. V misce smícháme vejce, sůl a pepř. Nalejeme 1 lžíci olivového oleje do pánve a smažíme na ní směs vajec, soli a pepře. Omeletu necháme vychladnout.
3. Sušená rajčata rozmixujeme do krémové konzistence.
4. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a smažíme ji na pánvi se špenátem, solí a pepřem, dokud špenát nezvadne. Necháme vystydnout.
5. Nakrájená krůtí prsa namažeme sušeným rajčatovým krémem, pak na ně položíme omeletu a špenát.
6. Krůtí prsa stočíme do role a svážeme kuchyňskou nití
7. Nakrájíme celer, mrkev a 2 cibule na kostky. Oloupeme stroužek česneku a dáme ho do hrnce spolu se zbývající zeleninou. Přidáme větvičku rozmarýnu a pár lžící olivového oleje. Smažíme 2-3 minuty. Vložíme náplň do krůtího prsa a smažíme jej z každé strany dozlatova.
8. Přidáme víno, snižíme teplotu a necháme alkohol odpařit. Přidáme 2 naběračky zeleninového vývaru. Zakryjeme hrnec a dusíme všechno asi hodinu, maso občas obrátíme na druhou stranu. V případě potřeby přidáme víc vývaru.
9. Po 1,5 hodině odstavímě hrnec z ohně a necháme vychladnout asi 10 minut. Poté maso nakrájíme na plátky a vložíme zpět do hrnce s odceděnou tekutinou.
10. Aviko Mashed Potato Carrot připravíme podle údajů na obalu.

Sýrová omáčka:
1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku.
2. Přidáme odceděnou zeleninovou tekutinu y vaření a pokud není konzistence dostatečně krémová, přidáme mléko. Mícháme metličkou a dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky.
3. Přivedeme k varu a přidáme strouhaný sýr.
4. Nalejeme vše do mixéru a rozmixujeme, dokud nezískáme krémovou omáčku.

Na velký talíř dáme část pyré, na ni položíme část cibule a špenátu. Vedle položíme nakrájenou krůtu a zeleninu. Dochutíme kořením a sýrovou omáčkou.

Tip:
Můžete podávat jídlo na servírovacích talířích, aby si každý mohl nabírat sám.

Aviko ČR s.r.o.