Římská pečeně se salátem a aioli omáčkou, podávaná se špenátovým pyré

Římská pečeně se salátem a aioli omáčkou, podávaná se špenátovým pyré

Porce pro 4
Doba přípravy 90-120
Trouba na pečení
Hrnec
Mikrovlnná trouba

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
3 stroužky česneku
50 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano ChNP
2 vejce
svazek petrželky
strouhanka
2/3 plátky toastového chleba
1 sklenice mléka
sůl a pepř
muškátový oříšek
extra panenský olivový olej
1 sklenice suchého bílého vína

Salát:
1 balíček (200 g) míchaného salátu
sůl a pepř
citron
extra panenský olivový olej

Aioli omáčka:
2 tekuté žloutky
1 vařený žloutek
4 velké stroužky česneku
300 ml arašídového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl a bílý pepř

Recept

1. Z chléba odřízneme kůrky a namočíme ho do mléka. Dobře odkapeme a roztrháme na kousky.
2. Umyjeme petrželku a její listy nadrobno nakrájíme spolu s polovinou oloupaného česneku.
3. V misce smícháme mleté ​​maso se solí, pepřem, nastrouhaným sýrem Parmigiano Reggiano, nasekaným česnekem, nasekanou petrželkou, vejci, toastovým chlebem, několika lžičkami strouhanky, nastrouhaným muškátovým oříškem a důkladně promícháme. Konzistence by měla být kompaktní.
4. Z těsta vytvarujeme roládu a obalíme ji do strouhanky.
5. Česnek orestujeme na pánvi s trochou oleje. Jakmile zezlatoví, sundáme jej z pánve a položíme na něj roládu. Smažíme ji ze všech stran.
6. Přidáme víno a počkáme, až se alkohol odpaří. Poté roládu položíme na úzký plech vyložený papírem na pečení a pečeme ji v troubě předehřáté na 180°C jednu hodinu.
7. Po této době zvyšíme teplotu na 200°C a pečeme roládu ze všech stran, aby byla rovnoměrně zlatavá.
8. Aviko Mashed Potato Spinach připravíme podle pokynů na obalu.

Salát:
1. Hlávkový salát umyjeme, dochutíme solí, pepřem, trochou citronu a olivového oleje.

Aioli omáčka:
1. Uvaříme 1 vejce. Rozmixujeme s česnekem a solí.
2. Poté přidáme čerstvé žloutky a rozmixujeme s olivovým olejem do krémové konzistence.
3. Přidáme 1 lžíci citronové šťávy a rozdrcený, u​​vařený žloutek a znovu rozmixujeme.
4. Ochutíme solí a pepřem.

Na talíř položíme část pyré a na něj 1-2 plátky pečeně a zalejeme filtrovanou omáčkou. Celek ozdobíme listy salátu. Aioli omáčku servírujeme v samostatné misce.

Tip:
Vyzkoušejte si i další druhy našeho pyré!

Aviko ČR s.r.o.