

AVIKO Sweet potato fries s krevetami a mango-mučenka-chilli salsou









AVIKO Sweet potato fries
INGREDIENCE:
200 g batátů AVIKO
Mango:
1 čerstvé mango (dužina nakrájená na malé čtverečky)
1 dužina z mučenky
1/2 červené cibule jemně nasekané
hrst čerstvého koriandru (jemně nasekaný)
1/2 okurky (nakrájené na malé čtverečky)
1 červené chilli (jemně nasekané)
2-3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Krevety:
½ kg čerstvých krevet (oloupaných a vyčištěných)
50 ml pomerančové šťávy
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
sůl, pepř
2-3 lžíce olivového oleje
Smíchejte všechny ingredience a salsa je hotová.'
Smíchejte krevety se zbytkem ingrediencí a nechte alespoň 30 minut marinovat. Po uplynutí této doby smažte krevety na pánvi na mírném ohni asi 45 sekund na každé straně.
Na batáty položte mangovou salsu a pak na salsu položte krevety. Ozdobte čerstvým koriandrem a plátky manga.