

Čočka se salsiccí (italskou bílou klobásou), celerem, rajčaty a pyré s mlékem a máslem





Aviko Mashed Potato 750 g
pár italských klobásek (salsiccia)
1 plechovka (400 g) čočky
300 g rajčatové passaty
1 stonek celeru
1 mrkev
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
½ sklenice suchého bílého vína
½ l zeleninového vývaru
sůl a pepř
extra panenský olivový olej
pár šalvějových listů
2 větvičky rozmarýnu
1. Klobásky orestujeme na pánvi nebo na grilu z každé strany několik minut, dokud nebudou zlatohnědé.
2. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na tenké plátky a orestujeme je na pánvi s trochou olivového oleje. Když zelenina zlatohnědá, přidáme česnek a smažíme 3-4 minuty. Přidáme nasekanou šalvěj a rozmarýn.
3. Přidáme víno a necháme alkohol odpařit, přidáme rajčatovou pasatu a zeleninový vývar. Vaříme 20 minut.
4. Po této době přidáme odkapanou čočku a vaříme 15 minut, dokud se záliv trochu nevypaří.
5. Pyré připravíme podle pokynů na obalu.
Na každý talíř dáme porci čočky se zeleninou, porci pyré (můžeme použít cukrářský sáček) a 2-3 klobásy. Podáváme ochucené solí a pepřem, s čerstvým rozmarýnem a šalvějovými listy.
Tip:
Vyzkoušejte si toto jídlo i s jinými pyré z naší nabídky: mrkvovým nebo špenátovým.