Kuřecí guláš s houbami a pažitkou, podávaný se špenátovým pyré

Kuřecí guláš s houbami a pažitkou, podávaný se špenátovým pyré

Porce pro 4
Doba přípravy 20-30
Trouba na pečení
Hrnec
Mikrovlnná trouba

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
600 g kuřecích prsou
1 balení (450 g) mražených hub
200 g zelené cibule (asi 5-6 ks)
2 lžíce másla
200 ml krémové smetany 36%
1/2 sklenice suchého bílého vína
2 sklenice zeleninového vývaru
extra panenský olivový olej
pár větviček rozmarýnu
sůl a pepř

1. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Jarní cibuli osmažíme na pánvi s máslem a olivovým olejem. Přidáme kuře a smažíme dozlatova.
2. Přidáme rozmrazené a sušené houby a důkladně promícháme. Vaříme vše asi 5 minut. Přidáme víno a necháme alkohol odpařit.
3. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Nalejeme vývar a vaříme dalších 10-15 minut.
4. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nebude omáčka krémová.
5. Pyré připravíme podle pokynů na obalu.

Na talíř dáme 4 lžíce/porce pyré a pokapeme olivovým olejem a trochou gulášové omáčky. Guláš servírujeme v samostatné misce vedle pyré.

Tip:
Chutná Vám? Vyzkoušejte to s naším tradičním pyré (s máslem a mlékem) nebo s mrkvovým pyré!

Ostatní inspirace

Produktové tipy