Marinovaná a pečená kuřecí křidélka se salátem Tex Mex a hranolkami Super Long

Marinovaná a pečená kuřecí křidélka se salátem Tex Mex a hranolkami Super Long

Porce pro 4
Doba přípravy 30-45
Trouba na pečení

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1 balení hranolek Aviko Super Long 600 g
500 g kuřecích křídel
extra panenský olivový olej
50 g kečupu
sůl a pepř
hrstka kajenského pepře

Salát:
300 g vícebarevných cherry rajčat 
1 červená cibule
2 řapíky celeru
citron
125 g zakysané smetany
sůl a pepř
extra panenský olivový olej

Hranolky Super Long připravíme dle návodu na obalu.

Křidélka:
1. V míse smícháme olivový olej s kečupem a kajenským pepřem a dochutíme solí a pepřem.
2. Kuřecí křídla důkladně umyjeme a osušíme.
3. Křídla vložíme do větší mísy a zalejeme dříve připravenou marinádou. Důkladně promícháme.
4. Mísu přikryjeme alobalem a necháme odstát 30 minut, aby křídla dobře nasákly marinádou.
5. Po uplynutí tohoto času křídla položíme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme je v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut. Potom křídla otočíme a pečeme dalších 15–20 minut.

Salát:
1. Rajčata rozkrájíme napůl, cibuli nakrájíme na kroužky, celer oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
2. Zakysanou smetanu smícháme se šťávou z poloviny citronu, se solí, paprikou a trochou olivového oleje.

Salát položíme na talíř a opatrně zalejeme smetanovou omáčkou. Jídlo ozdobíme několika cherry rajčátky a citronovými čtvrtkami. Na druhém talíři podáváme porci hranolek a 3-4 křídla. Zbylou omáčku můžeme nalít do menší mističky, aby si mohl každý z našich hostů dochucovat salát dle vlastního přání :)

Tip:
Po vyjmutí křídel z lednice a před jejich ponořením do marinády je nechte odstát  asi 20-30 minut při pokojové teplotě. Díky tomu maso ještě lépe nasaje marinádu.

Ostatní inspirace

Produktové tipy