

Pečený květák se skořicí, grilovaným halloumi sýrem a pyré s mlékem a máslem





Aviko PYRÉ S MLÉKEM A MASLEM 750 g
1 velký květák
Krém:
2 čajové lžičky skořicového prášku
½ čajové lžičky muškátového oříšku
špetka římského kmínu
sladká paprika
1 lžíce tahini
sůl a pepř
extra panenský olivový olej
případně pár kapek vody
Další suroviny:
4 plátky sýra halloumi
Květák:
1. Květák oloupeme a nakrájíme ho na malé kousky, aby se nedrolil.
2. Květák položíme na plech vyložený papírem na pečení.
3. V misce smícháme koření a posypeme ním květák. Všechno zabalíme do papíru na pečení a alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200 ° C po dobu 30 minut.
4. Po této době odstraníme papír na pečení a alobal a pečeme dalších 10 minut dozlatova.
Sýr halloumi:
1. Sýr nakrájíme na plátky s průměrem asi 1 cm.
2. Smažíme sýr na rozpálené grilovací pánvi s trochou olivového oleje asi 1 minutu z každé strany.
Aviko Mashed Potato připravíme podle pokynů na obalu.
Na talíř položíme větší část pyré a lehce pokropíme olejem. Vedle něj dáme část květáku (dochutíme podle chuti) a 1-2 kusy grilovaného sýra halloumi.
Tip:
Vyzkoušejte i další pyré z naší nabídky: špenátové nebo mrkvové!