Treska dušená na víně, chilli, koriandru a citronové trávě s pyré s mrkví

Treska dušená na víně, chilli, koriandru a citronové trávě s pyré s mrkví

Porce pro 4
Doba přípravy 25-35
Trouba na pečení
Hrnec
Mikrovlnná trouba
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g filé z tresky
2 stroužky česneku
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
chilli paprička
svazek koriandru
Marináda:
4 lžíce vody
šťáva z ½ citronu
suché bílé víno
2 čajové lžičky strouhaného zázvoru
1 stonek citronové trávy

1. Citrónovou trávu uhněteme a pak ji velmi jemně nakrájíme.
2. V misce smícháme vodu s citronovou šťávou, bílým vínem, zázvorem a nastrouhanou citronovou trávou.
3. Vložíme do ní filety z tresky, zakryjeme misku potravinářskou fólií a vložíme ji na 30 minut do lednice.
4. Na pánvi orestujeme česnek s chilli papričkami (bez semínek), nakrájenými na polovinu. Přidáme filety z tresky („odkapané“ z marinády, ale ne osušené) a smažíme je 10 minut s trochou marinády. Na konci vaření dochutíme solí.
5. Pyré připravíme podle pokynů na obalu.

Filety z tresky servírujeme posypané nasekaným koriandrem a několika kapkami olivového oleje spolu s porcí pyré, zeleniny, citronu a bylinek.

Tip:
Mrkvové pyré můžete nahradit naším tradičním pyré z mlékem a máslem nebo špenátovým pyré. Toto jídlo lze skvěle připravit i s jinými rybami - např. s lososem nebo pstruhem.

Ostatní inspirace

Produktové tipy