Americké brambory s příchutí česneku s hummusem a citronovou majonézou

Americké brambory s příchutí česneku s hummusem a citronovou majonézou

Porce pro 5
Doba přípravy 25
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

americké brambory Aviko PATI PARTS GARLIC

Hummus:
85 g odkapané cizrny z plechovky (nálev nevyléváme)
0,5-1 lžíce česnekové pasty
1-2 lžíce olivového oleje, šťáva z půlky citronu 
1-2 lžíce sezamové pasty (tahini)
0,5-1 lžička papriky
sůl a čerstvě mletý pepř

Citronová majonéza:
75 ml jemného olivového oleje
0,5-1 lžíce strouhané citronové kůry
šťáva z půlky citronu
1 žloutek
sůl a čerstvě mletý pepř

1. Americké brambory Aviko PATI PARTS GARLIC připravíme dle návodu na obalu.
2. Hummus: 
cizrnu, česnekovou pastu, olivový olej, citronovou šťávu a sezamovou pastu rozmixujeme, aby nám vznikl jednotný krém (pyré). Během mixování můžeme přidat i trochu nálevu, je-li potřeba. Ochutíme solí a pepřem.
3. Citronová majonéza: 
ujístíme se, že mají všechny suroviny pokojovou teplotu, hořčici, citronovou kůru, citronovou šťávu a žloutky rozmixujeme na hladkou hmotu, během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Ochutíme solí a pepřem.
4. Brambory servírujeme s omáčkami v malých mističkách. Jídlo ozdobíme citronovou kůrou, čerstvými bylinkami a sezamem.

Tip:
Objevte i ostatní druhy našich amerických brambor! Tyto brambory tvoří ideální alternativu pro klasické hranolky!

Ostatní inspirace

Produktové tipy