![](https://aviko.cz/system/cache/img/7a-cz-www-5jen50oteoh0.png)
![Americké brambory s příchutí česneku s hummusem a citronovou majonézou](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770garlic-herb-wedges-share-platter-5nl52qqcb8h0.jpg)
Americké brambory s příchutí česneku s hummusem a citronovou majonézou
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
americké brambory Aviko PATI PARTS GARLIC
Hummus:
85 g odkapané cizrny z plechovky (nálev nevyléváme)
0,5-1 lžíce česnekové pasty
1-2 lžíce olivového oleje, šťáva z půlky citronu
1-2 lžíce sezamové pasty (tahini)
0,5-1 lžička papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
Citronová majonéza:
75 ml jemného olivového oleje
0,5-1 lžíce strouhané citronové kůry
šťáva z půlky citronu
1 žloutek
sůl a čerstvě mletý pepř
1. Americké brambory Aviko PATI PARTS GARLIC připravíme dle návodu na obalu.
2. Hummus:
cizrnu, česnekovou pastu, olivový olej, citronovou šťávu a sezamovou pastu rozmixujeme, aby nám vznikl jednotný krém (pyré). Během mixování můžeme přidat i trochu nálevu, je-li potřeba. Ochutíme solí a pepřem.
3. Citronová majonéza:
ujístíme se, že mají všechny suroviny pokojovou teplotu, hořčici, citronovou kůru, citronovou šťávu a žloutky rozmixujeme na hladkou hmotu, během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Ochutíme solí a pepřem.
4. Brambory servírujeme s omáčkami v malých mističkách. Jídlo ozdobíme citronovou kůrou, čerstvými bylinkami a sezamem.
Tip:
Objevte i ostatní druhy našich amerických brambor! Tyto brambory tvoří ideální alternativu pro klasické hranolky!