Americké brambory se třemi výjimečnými dipy :)

Americké brambory se třemi výjimečnými dipy :)

Porce pro 5
Doba přípravy 25
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Pánev
Bez lepku

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS
nebo
Aviko PATI PARTS GARLIC
nebo
Aviko PATI PARTS TEX MEX

Rukolové pesto:
125 g rukoly
25 g slunečnicových semínek
50 g sýru mozzarella
0,5-1 stroužek drobně nasekaného česneku
50 ml olivového oleje

Feta Dip:
50 g sýru feta
100-150 ml kysané smetany
50 g paprikové pasty (ajvar)
3 g nasekané petrželky

Bylinkový dip:
100 g tvarohu
50 ml smetany
10 ml řepkového oleje
5-7 g horčice (nejlépe hrubozrnné)
5-8 ml jablečného octu
drobně nasekaná pažitka a petrželka

1. Americké brambory Pati Parts připravíme dle návodu na obalu. Omáčky/dipy připravíme dle níže popsaného návodu a servírujeme spolu s brambory v separátních mističkách.
2. Rukolové pesto: 
listy rukoly opereme, pak na hrubo nasekáme a rozdrtíme ve hmoždíři se slunečnicovými semínky. Přidáme česnek, pak postupně přiléváme olivový olej a neustále mícháme, až bude směs hladká. Ochutíme solí a pepřem.
3. Feta dip: 
sýr rozdrobíme rukou nebo vidličkou a smícháme se smetanou. Přidáme paprikovou pastu, petrželku a česnek, dobře smícháme.
4. Bylinkový dip: 
tvaroh smícháme se smetanou a řepkovým olejem. Přidáme hořčici a jablečný ocet. Smícháme a přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí a pepřem.

Tip:
Servírujte s dobrým, chlazeným pivem ;)

Ostatní inspirace

Produktové tipy