

Americké brambory se třemi výjimečnými dipy :)







Aviko PATI PARTS
nebo
Aviko PATI PARTS GARLIC
nebo
Aviko PATI PARTS TEX MEX
Rukolové pesto:
125 g rukoly
25 g slunečnicových semínek
50 g sýru mozzarella
0,5-1 stroužek drobně nasekaného česneku
50 ml olivového oleje
Feta Dip:
50 g sýru feta
100-150 ml kysané smetany
50 g paprikové pasty (ajvar)
3 g nasekané petrželky
Bylinkový dip:
100 g tvarohu
50 ml smetany
10 ml řepkového oleje
5-7 g horčice (nejlépe hrubozrnné)
5-8 ml jablečného octu
drobně nasekaná pažitka a petrželka
1. Americké brambory Pati Parts připravíme dle návodu na obalu. Omáčky/dipy připravíme dle níže popsaného návodu a servírujeme spolu s brambory v separátních mističkách.
2. Rukolové pesto:
listy rukoly opereme, pak na hrubo nasekáme a rozdrtíme ve hmoždíři se slunečnicovými semínky. Přidáme česnek, pak postupně přiléváme olivový olej a neustále mícháme, až bude směs hladká. Ochutíme solí a pepřem.
3. Feta dip:
sýr rozdrobíme rukou nebo vidličkou a smícháme se smetanou. Přidáme paprikovou pastu, petrželku a česnek, dobře smícháme.
4. Bylinkový dip:
tvaroh smícháme se smetanou a řepkovým olejem. Přidáme hořčici a jablečný ocet. Smícháme a přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí a pepřem.
Tip:
Servírujte s dobrým, chlazeným pivem ;)