Citronové kuře na sicilský způsob s americkými bramborami Pati Parts
americké brambory Aviko PATI PARTS
1-2 stroužky nadrobno nasekaného nebo utřeného česneku
čerstvý, nadrobno nasekaný rozmarýn
0,7- 1 kg na plátky nakrájené papriky (v různých barvách)
0,5-1 citron
120-150 g mouky
10-15 g másla
120-180 ml kuřecího vývaru
20 ml olivového oleje
1. Přidáme česnek a připravíme brambory dle návodu na obalu.
2. Papriky orestujeme na pánvi na středně velkém ohni, cca 5 minut z každé strany.
3. Z citronu ostrouháme kůru a vymáčkneme z něj šťávu.
4. Kuře nakrájíme na tenké, asi centimetrové proužky, ochutíme kořením a posypeme moukou.
5. Olej zahřejeme na pánvi na středně velkém ohni a osmažíme na ní kuře a citronovou kůru tak, aby maso nezhnědlo.
6. Přidáme vývar, papriku a citronovou šťávu a vaříme cca 10 minut.
7. Před podáním vybereme z pánve větší kousky citronové kůry.
8. Brambory ozdobíme rozmarýnem a ochutíme.
Tip:
Na hrubo nakrájené plátky citronu můžete zkaramelizovat na pánvi a podávat vedle masa a zeleniny.