Americké brambory s jehněčími kotletkami, pečenou cibulí a mátovou omáčkou

Americké brambory s jehněčími kotletkami, pečenou cibulí a mátovou omáčkou

Porce pro 5
Doba přípravy 50
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Americké brambory Aviko PATI PARTS GARLIC

Mátová omáčka:
75 g drobně nasekané čerstvé máty, 4 g bramborového škrobu, 200 ml octa, 200 ml vody, 75 g cukru

Jehněčí kotletky:
8-10 jehněčích kotlet, půl nebo celá lžíce mletého chilli koření, 1-2 rozdrcené stroužky česneku, 20 ml olivového oleje, 20 ml citronové šťávy, sůl a čerstvě mletý pepř

Pečené červené cibule s rozmarýnem:
4-5 středně velkých červených cibulí, 50-60 g másla, 4-6 snítek rozmarýnu

1. Americké brambory Aviko připravíme dle návodu na obalu.
2. Mátová omáčka: bramborový škrob smíchame s polovinou vody. Všechny ingredience zahřejeme v kastrolu nebo na pánvi, během zahřívání stále mícháme. Přidáme směs škrobu a vody, pořádně zamícháme. Necháme vystydnout (ne v lednici!)
3. Jehněčí kotletky: v míse smícháme mleté chilli koření, mletý koriandr, česnek, olivový olej a citronovou šťávu. Kotletky vložíme do mísy, potřeme důkladně marinádou a přikryté necháme min. 1 hodinu odstát. Kotletky restujeme cca 3-4 minuty z každé strany, ochutíme solí a pepřem.  
4. Pečené červené cibule s rozmarýnem: cibule oloupeme, odřežeme jim vršky, aby mohly stát rovně. Vyřežeme křížek v horní části každé cibule. Cibule uložíme na plech a do každého vyřezaného křížku dáme kousek másla a špetku rozmarýnu. Cibuli pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 35-40 minut.

Tip:
Pro ušetření času můžete použít hotový mix koření BBQ nebo glazuru a servírovat jídlo s hotovou tapenádou nebo klasickou rajčatovou omáčkou.

Ostatní inspirace

Produktové tipy