Miniburgery s batátovými hranolkami

Miniburgery s batátovými hranolkami

Porce pro 4
Doba přípravy 60
Trouba na pečení

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

2 balení batátových hranolek Aviko SWEET FRIES

Sýrová omáčka:
30 g másla
1 lžíce mouky
1,5 sklenice mléka
250 g nastrouhaného sýru (eidam, leerdammer nebo čedar)
1 drobně nasekaná jalapeño paprička
½ drobně nasekané zelené papričky
sůl

Guacamole:
2 zralá avokáda
½ zelené jalapeño papričky
½ cibule
1 limeta
sůl, pepř

Hamburgery:
12 housek na miniburgery
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
50 g strouhanky
sůl, pepř
1 lžíce hořčice
1 lžíce směsi sladké a pikantní papriky
olivový olej

Hranolky připravíme dle návodu na obalu.

Sýrová omáčka:
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme nakrájené papričky, mouku a mléko. Stále pomalu mícháme, aby se nepřipálilo. Až získáme požadovanou konzistenci, přidáme nastrouhaný sýr. Servírujeme s roztaveným sýrem. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu mléka, je-li naopak příliš řídká, přidáme sýr.

Guacamole:
Cibuli a papričky nasekáme nadrobno. Avokádo oloupeme a nakrájíme, přidáme šťávu z limety a rozdrtíme vidličkou. Přidáme cibuli a papričky, ochutíme solí a pepřem a servírujeme.

Hamburgery:
Ve větší míse smícháme hovězí maso, hořčici, papriky, vejce a strouhanku. Maso hněteme dlaní, vytvoříme 12 menších koulí, které necháme je vychladnout v lednici cca 30 minut.
Hamburgery restujeme na teflonové pánvi tak, aby zůstaly šťavnaté. Na druhé pánvi současně ohřejeme napůl rozkrojené housky.
Hotové burgery ochutíme kořením a vložíme do housky.

Ostatní inspirace

Produktové tipy