Pečené vepřové koleno s kysaným zelím a hranolkami Mama's Fries
Aviko MAMA'S FRIES
Pečené vepřové koleno:
5 vepřových kolen (300-400 g / ks)
500 ml vody
15 g čerstvého
drobně nasekaného česneku
půlka citronu
5 g rozmarýnu
3 g čerstvě mletého černého pepře
50 g hrubozrnné mořské soli
125 ml piva
8 lžic mouky
25 g medu
Salát z kysaného zelí:
500 g kysaného zelí
125 g odkapaných černých oliv
125 g plátků grilované červené papriky nakrájené na nudličky
5 g nahrubo nastrouhaného parmazánu
12 ml olivového oleje
12 ml medu
sůl a pepř
1. Česnek, citron, rozmarýn, pepř a sůl smícháme ve větší míse nebo kastrolu.
2. Maso naložíme do marinády a doplníme vodou tak, aby byly ponořeny i kosti. Necháme marinovat na chladném místě celou noc.
3. Maso vyjmeme z marinády, vložíme do předehřaté trouby (160-180 °C) a pečeme cca 1-1,5 hodiny.
4. V míse smícháme pivo s moukou a medem.
5. Zvýšíme teplotu trouby na 225 °C a pečeme maso ještě cca 20-30 minut dozlatova. Během pečení několikrát poléváme pivním nálevem.
6. Kysané zelí smícháme s olivami, pepřem, parmazánem, olivovým olejem a medem, pořádně zamícháme.
7. Hranolky Mama's Fries připravíme dle návodu na obalu.
8. Hranolky s vepřovým kolenem a zelím servírujeme na oválném talíři, ozdobíme a ochutíme čerstvými bylinkami.