Hranolky zapečené se sýrem Parimigiano Reggiano, česnekem, olivovým olejem s chilli a omáčkou aioli
balení hranolek Aviko SUPER CRUNCH ORIGINAL
3 stroužky česneku
olivový olej s chilli
50 g strouhaného sýru Parmigiano Reggiano
svazek petrželky
Omáčka aioli:
4 upečené stroužky česneku
řepkový olej
sůl
1 lžíce filtrované citronové šťávy
bílý pepř
žloutky: 2 syrové a 1 uvařený
1. Troubu předehřejeme na teplotu uvedenou na obalu
2. Plech vysteleme pečicím papírem a případně pokapeme olivovým olejem.
3. Hranolky uložíme na pečicím papíru, posypeme strouhaným sýrem Parmigiano Reggiano, stroužky česneku položíme mezi hranolky.
4. Pečeme dle návodu na obalu.
Omáčka aioli:
1. Česnek osmažíme na teflonové pánvi.
2. Z uvařeného vejce vyjmeme žloutek.
3. Česnek se špetkou soli rozdrtíme ve hmoždíři
4. Všechny ingredience vložíme do mixéru, přidáme syrové žloutky a mixujeme, přitom pomalu přiléváme olej až vznikne hustý krém.
5. Zastavíme mixér, přidáme citronovu šťávu a rozdrobený vařený žloutek, potem ještě několik vteřin mixujeme, ochutíme solí a pepřem.