Rajčata plněná makrelou, ječnými kroupami, kapary a olivami s hranolkami a omáčkou tzatziki

Rajčata plněná makrelou, ječnými kroupami, kapary a olivami s hranolkami a omáčkou tzatziki

Porce pro 4
Doba přípravy 25
Trouba na pečení
Bez lepku

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

hranolky Aviko SUPER CRUNCH
4 větší rajčata
120 g ječných krup, uvařených al dente
90 g grilované makrely v oleji, odkapané
10 ks černých oliv pez pecky
10 ks kaparů
olivový olej
sůl, pepř
několik listů bazalky

Omáčka tzatziki:
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
1 salátová okurka
olivový olej
kopr
sůl, pepř
2 lžíce citronové šťávy

1. Rajčata umyjeme, odřízneme jim vršek a vnitřek vydlabeme lžící.
2. Vršky a vnitřky nevyhazujeme!
3. Ve větší míse rozdrobíme odkapanou makrelu, půlku rajčatových vršků, na plátky nakrájené olivy a kapary.
4. Přidáme kroupy a nasekanou bazalku. Rajčata naplníme nádivkou, zaklopíme vršky a necháme vychladnout v lednici.
5. Hranolky připravíme podle návodu na obalu.

Omáčka tzatziki:
1. Okurku nastrouháme na struhadle s většími oky, uložíme na sítko do mísy a necháme vychladnout min. 1 hodinu.
2. Po vyjmutí z lednice pořádně promačkáme v dlaních.
3. Česnek nadrobno posekáme, smícháme s jogurtem a okurkou, okořeníme solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Přidáme kopr a necháme vychladnout.
Rajčata podáváme s hranolkami a omáčkou tzatziki.

Tip:
Přečtěte si i ostatní nové recepty od Cristiny Catese!

Ostatní inspirace

Produktové tipy