Hranolky s kuřecím salátem, křupavou slaninou, mladým špenátem a jogurtovou omáčkou
Balení hranolek vlnek Aviko ZIG ZAG 750 g
300 g čerstvého špenátu, omytého a vysušeného
80 g sýru typu ementál
1 kuřecí steak
300 g slaniny, nakrájené na plátky
pár snítek tymiánu
sůl, pepř
Omáčka:
1 stroužek česneku
4 filety z ančoviček
3 lžíce citronové šťávy
olivový olej
1 kelímek přírodního jogurtu
sůl, pepř
1. Oloupaný česnek, ančovičky, citronovou šťávu a olivový olej dáme do mixéru. Rozmixujeme, přidáme sůl a pepř.
2. Do větší mísy vložíme špenát a na kostičky nakrájený sýr. Troubu zahřejeme na 200 °C, plátky slaniny pečeme na pečicím papíře dozlatova a dokřupava. Po upečení přeložíme na talíř vystlaný papírovými utěrkami.
3. Hranolky připravíme dle návodu na obalu. Kuřecí steak zprudka dozlatova orestujeme, přidáme tymián, okořeníme solí a pepřem a dusíme zvolna pod pokličkou.
4. Listy špenátu smícháme s polovinou připravené omáčky. Kuře nakrájíme na tenké plátky a uložíme na špenátových listech spolu se slaninou, hranolkami a sýrem. Polejeme zbytkem omáčky.
Tip:
Přečtěte si i ostatní nové recepty od Cristiny Catese!