Hranolky s kuřecím salátem, křupavou slaninou, mladým špenátem a jogurtovou omáčkou

Hranolky s kuřecím salátem, křupavou slaninou, mladým špenátem a jogurtovou omáčkou

Porce pro 4
Doba přípravy 30
Fritéza
Trouba na pečení
Bez lepku

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Balení hranolek vlnek Aviko ZIG ZAG 750 g
300 g čerstvého špenátu, omytého a vysušeného
80 g sýru typu ementál
1 kuřecí steak
300 g slaniny, nakrájené na plátky
pár snítek tymiánu
sůl, pepř

Omáčka:
1 stroužek česneku
4 filety z ančoviček
3 lžíce citronové šťávy
olivový olej
1 kelímek přírodního jogurtu
sůl, pepř

1. Oloupaný česnek, ančovičky, citronovou šťávu a olivový olej dáme do mixéru. Rozmixujeme, přidáme sůl a pepř.
2. Do větší mísy vložíme špenát a na kostičky nakrájený sýr. Troubu zahřejeme na 200 °C, plátky slaniny pečeme na pečicím papíře dozlatova a dokřupava. Po upečení přeložíme na talíř vystlaný papírovými utěrkami.
3. Hranolky připravíme dle návodu na obalu. Kuřecí steak zprudka dozlatova orestujeme, přidáme tymián, okořeníme solí a pepřem a dusíme zvolna pod pokličkou.
4. Listy špenátu smícháme s polovinou připravené omáčky. Kuře nakrájíme na tenké plátky a uložíme na špenátových listech spolu se slaninou, hranolkami a sýrem. Polejeme zbytkem omáčky.

Tip:
Přečtěte si i ostatní nové recepty od Cristiny Catese!

Ostatní inspirace

Produktové tipy