Kebab se steakovými hranolkami
Aviko STEAK FRIES
50 g předem připraveného kuskusu
500 g mletého hovězího masa
5 g mletého koriandru
100 ml řeckého přírodního jogurtu
půlka nebo celá cibule, nakrájená na malé kostičky
15-20 g drobně nasekané petrželky
rostlinný nebo olivový olej na smažení
8-10 jehel/špejlí na špízy nebo kebaby
1. Přidáme česnek a připravíme brambory dle návodu na obalu.
2. Papriky orestujeme na pánvi na středně velkém ohni, cca 5 minut z každé strany.
3. Z citronu ostrouháme kůru a vymáčkneme z něj šťávu.
4. Kuře nakrájíme na tenké, asi centimetrové proužky, ochutíme kořením a posypeme moukou.
5. Olej zahřejeme na pánvi na středně velkém ohni a osmažíme na ní kuře a citronovou kůru tak, aby maso nezhnědlo.
6. Přidáme vývar, papriku a citronovou šťávu a vaříme cca 10 minut.
7. Před podáním vybereme z pánve větší kousky citronové kůry.
8. Brambory ozdobíme rozmarýnem a ochutíme.
Tip:
Na hrubo nakrájené plátky citronu můžete zkaramelizovat na pánvi a podávat vedle masa a zeleniny.