Batátové hranolky s barevným hummusem
2 balení batátových hranolek Aviko SWEET FRIES
Hummus:
600 g cizrny (z plechovky nebo předem uvařené)
2 vrchovaté lžíce tahini
150 g horké vody
šťáva z půlky citronu
30 g sezamového oleje
1 stroužek česneku
sůl,pepř
Pro obarvení: sušená červená řepa, sušená petržel, kurkuma, uzená paprika
Hranolky připravíme dle návodu na obalu
Hummus:
Odkapanou cizrnu vložíme do mixéru. Přidáme pár lžic nálevu nebo vody po uvařené cizrně a rozmixujeme na pastu.
Mezitím přidáme ostatní suroviny: citronovou šťávu, česnek, pastu tahini, cca 2 špetky soli, špetku pepře, sezamový olej.
Mixujeme a postupně přidáváme nálev až získáme pastu v takové konzistenci, která nám bude vyhovovat. Ochutíme solí a pepřem. Obarvíme dle přání.
Tip:
Poznejte ostatní druhy našich amerických brambor! Tyto produkty tvoří ideální alternativu pro klasické hranolky!