![](https://aviko.cz/system/cache/img/3a-cz-www-3ctkehg1mt6g.png)
![Bramborové krokety se špenátovým salátem](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x700pom-noisettes-spinazie-salade-6k3qklt0ftp0.jpg)
Bramborové krokety se špenátovým salátem
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Bez lepku Bez lepku](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/bez-glutenu.png)
balení bramborových kroket Aviko NOISETTES
300 g čerstvého špenátu
100 g žampionů
2 šalotky nebo 1 cibule
2 lžíce nasekaných mandlí
6 plátků slaniny
1 lžička hořčice
1 lžíce medu nebo cukru
1 lžíce vinného octa
citron
1. Bramborové krokety připravíme dle návodu na obalu.
2. Špenát umyjeme a odkapeme. Natrháme na kousky.
3. Omyté a oloupané žampiony nakrájíme na silnější plátky.
4. Šalotku nebo cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
5. Slaninu nakrájíme na plátky a orestujeme na suché pánvi.
6. V salátové míse smícháme špenát, mandle, žampiony, cibuli a slaninu.
7. Zálivku připravte v misce zvlášť:
smíchejte hořčici s medem, octem a polovinou citronové šťávy.
8. Salát polejeme dresinkem a zamícháme.
9. Zbylé citrony nakrájíme na plátky a ozdobíme nimi jídlo.
10. Servírujeme s bramborovými kroketami.