Mama's fries hranolky s domácím kečupem a ančovičkovou majonézou
Aviko MAMA'S FRIES
Kečup:
150 g sladkých jablek
100 g cibule
100 ml vody
125 g rajčatového protlaku
lžička soli, skořice
kari, medu
Ančovičková majonéza:
10 filetů z ančoviček
10 g kaparů
10 g vinnéhé octa (bílého)
10 g žloutků
250 ml panenského olivového oleje
sůl a pepř
1. Kečup:
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na drobné kostičky spolu s cibulí. Vaříme cca 10-15 do změknutí. Odkapeme, uvařenou vodu necháme. Jablka a cibuli rozdrtíme s rajčatovým protlakem na hladkou pastu. Můžeme přidat trochu uvařené vody. Ochutíme skořicí, kari a medem.
2. Ančovičková majonéza:
Filety a kapary nakrájíme na drobné kostičky. Pomalu mícháme žloutky s olivovým olejem, až nám vznikne majonéza. Přidáme kapary a ančovičky se solí a pepřem. Smícháme s dresinkem.
3. Hranolky Aviko Mama's Fries připravíme dle návodu na obalu. Hranolky a omáčky servírujeme společně, v separátních mističkách.