![](https://aviko.cz/system/cache/img/8a-cz-www-201lklud6i80.png)
![Mama's fries hranolky s domácím kečupem a ančovičkovou majonézou](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770-country-cooking-pure-and-rustic-fries-met-eigengemaakte-ketchup-en-ansjovis-mayonaise-1a-ragffkhldn00.jpg)
Mama's fries hranolky s domácím kečupem a ančovičkovou majonézou
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
![Bez lepku Bez lepku](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/bez-glutenu.png)
Aviko MAMA'S FRIES
Kečup:
150 g sladkých jablek
100 g cibule
100 ml vody
125 g rajčatového protlaku
lžička soli, skořice
kari, medu
Ančovičková majonéza:
10 filetů z ančoviček
10 g kaparů
10 g vinnéhé octa (bílého)
10 g žloutků
250 ml panenského olivového oleje
sůl a pepř
1. Kečup:
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na drobné kostičky spolu s cibulí. Vaříme cca 10-15 do změknutí. Odkapeme, uvařenou vodu necháme. Jablka a cibuli rozdrtíme s rajčatovým protlakem na hladkou pastu. Můžeme přidat trochu uvařené vody. Ochutíme skořicí, kari a medem.
2. Ančovičková majonéza:
Filety a kapary nakrájíme na drobné kostičky. Pomalu mícháme žloutky s olivovým olejem, až nám vznikne majonéza. Přidáme kapary a ančovičky se solí a pepřem. Smícháme s dresinkem.
3. Hranolky Aviko Mama's Fries připravíme dle návodu na obalu. Hranolky a omáčky servírujeme společně, v separátních mističkách.