Mama's fries hranolky s domácím kečupem a ančovičkovou majonézou

Mama's fries hranolky s domácím kečupem a ančovičkovou majonézou

Porce pro 4
Doba přípravy 40
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Bez lepku

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko MAMA'S FRIES

Kečup:
150 g sladkých jablek
100 g cibule
100 ml vody
125 g rajčatového protlaku
lžička soli, skořice
kari, medu

Ančovičková majonéza:
10 filetů z ančoviček
10 g kaparů
10 g vinnéhé octa (bílého)
10 g žloutků
250 ml panenského olivového oleje
sůl a pepř

1. Kečup: 
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na drobné kostičky spolu s cibulí. Vaříme cca 10-15 do změknutí. Odkapeme, uvařenou vodu necháme. Jablka a cibuli rozdrtíme s rajčatovým protlakem na hladkou pastu. Můžeme přidat trochu uvařené vody. Ochutíme skořicí, kari a medem. 

2. Ančovičková majonéza: 
Filety a kapary nakrájíme na drobné kostičky. Pomalu mícháme žloutky s olivovým olejem, až nám vznikne majonéza. Přidáme kapary a ančovičky se solí a pepřem. Smícháme s dresinkem.

3. Hranolky Aviko Mama's Fries připravíme dle návodu na obalu. Hranolky a omáčky servírujeme společně, v separátních mističkách.

Ostatní inspirace

Produktové tipy