Churros s čokoladovým karamelem a anýzem

Churros s čokoladovým karamelem a anýzem

Porce pro 2-3
Doba přípravy 8-10
Trouba na pečení
Airfryer

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko CHURROS 300 g
4 lžíce bílého cukru
1/4 sklenice vody
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
2 kostky hořké čokolády
cca ½ lžičky mletého anýzu

1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Churros položte na pečicí papír a pečte asi 7 minut.
2. Mezitím si připravte čokoládový karamel s anýzem.
3. Do hrnce nasypte cukr a rozetřete ho v tenké vrstvě po celém dně. Zahřívejte na středním plameni bez míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezačne hnědnout. Když dosáhne hnědé barvy, zalijte vodou (pozor, bude stříkat!) a intenzivně míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Povařte minutu, poté přidejte smetanu. Mírně zahřívejte 2-3 minuty, stáhněte z ohně a přidejte čokoládu a anýz. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Jemně vychladlý přelijte do sklenice.
4. Podávejte churros s horkým čokoládovým karamelem a anýzem.

Ostatní inspirace

Produktové tipy