![](https://aviko.cz/system/cache/img/4a-cz-www-3fltd1k41q30.png)
![Churros s čokoladovým karamelem a anýzem](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770-7-poziom-7fgeipgpeib0.jpg)
Churros s čokoladovým karamelem a anýzem
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Airfryer Airfryer](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/airfyryer.png)
Aviko CHURROS 300 g
4 lžíce bílého cukru
1/4 sklenice vody
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce másla
2 kostky hořké čokolády
cca ½ lžičky mletého anýzu
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Churros položte na pečicí papír a pečte asi 7 minut.
2. Mezitím si připravte čokoládový karamel s anýzem.
3. Do hrnce nasypte cukr a rozetřete ho v tenké vrstvě po celém dně. Zahřívejte na středním plameni bez míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezačne hnědnout. Když dosáhne hnědé barvy, zalijte vodou (pozor, bude stříkat!) a intenzivně míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Povařte minutu, poté přidejte smetanu. Mírně zahřívejte 2-3 minuty, stáhněte z ohně a přidejte čokoládu a anýz. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Jemně vychladlý přelijte do sklenice.
4. Podávejte churros s horkým čokoládovým karamelem a anýzem.