Churros s omáčkou z arašídového másla a čokolády
Na světě je jen velmi málo lidí, kteří jedli churros a nechutnalo jim to. Výroba těchto lahodných sušenek však není tak jednoduchá – musíte odpálit těsto, nejlépe mít cukrářský rukáv a smažit... S AVIKO Churros stačí předehřát troubu a připravit jednoduchou, ale originální omáčku. Zaručený hit pro každou party.
Ingredience:
AVIKO Churros (1 balení – 12 kusů sušenek churros)
cukr a skořice na posypání
Omáčka:
200 ml mléka nebo rostlinného nápoje, např. mandlového
70 g tmavé nebo mléčné čokolády
70 g arašídového másla
kůra z půlky citronu (pozor, oškrábejte pouze žlutou, vnější část kůry)
Troubu předehřejte na 220°C (horní a spodní ohřev). „Uši“ churros položte na plech a pečte asi 7-8 minut, nebo dokud nezhnědnou. Pokud chcete, aby byly churros výjimečně křupavé, zapněte na poslední minutu pečení ventilátor.
Omáčka
Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte arašídové máslo a drcenou čokoládu. Zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se přísady nerozpustí. Nepřiveďte k varu, stačí, aby se všechny ingredience smíchaly dohromady. Odložíme stranou vychladnout. Nakonec přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
Vytáhnuté z trouby churros posypte směsí cukru a skořice a podávejte s omáčkou.
Dobrou chuť!