Churros s jahodovým sorbetem a balsamikovou octovou polevou a s hruškovým sorbetem a čokoládovou polevou
Aviko CHURROS 300 g
Jahodový sorbet:
100 g práškového cukru
500 g mražených jahod
strouhaná kůra z 1 citronu
krém z balsamikového octa
rozmarýn
Hruškový sorbet:
500 g mražených hrušek (dříve oloupaných a s vyříznutými jaderníky)
100 g práškového cukru
filtrovaná šťáva z ½ citronu
1 čajová lžička zázvoru
1 čajová lžička skořice
50 g hořké čokolády 64%
Jahodový sorbet:
Jahody vyjmeme z mrazničky a odložíme na 5 minut. V mixéru smícháme cukr, citronovou kůru a jahody. Servírujeme s několika lístky rozmarýnu a několika kapkami balzamikového octa.
Hruškový sorbet:
Hrušky vyjmeme z mrazničky a odložíme na 5 minut. V mixéru smícháme hrušky, cukr, citronovou šťávu, zázvor a skořici. Před podáním posypeme několika kapkami čokolády rozpuštěné ve vodní lázni.
Aviko Churros připravíme podle pokynů na obalu. Na každý talíř dáme několik kusů, posypeme práškovým cukrem spolu s porcemi obou sorbetů.
Tip:
Samozřejmě můžete použít hotové srobety dostupné v obchodech, stejně tak můžete koupit zmrzlinu nebo polevy s různými příchutěmi a vůněmi, které dokonale odpovídají churrosům. Ke všemu se ideálně hodí i horká čokoláda nebo výborná káva.