![](https://aviko.cz/system/cache/img/3a-cz-www-3ctkehg1mt6g.png)
![Placičky Rösti s hovězími nudličkami, zeleninou a sýrem Parmigiano Reggiano](https://aviko.cz/system/cache/img/warzywa-rosti-rondjes-placuszki-rosti-smazone-z-paskami-wolowiny-warzywami-i-parmigiano-reggiano-1640x770-5f0j2h3s84k0.jpg)
Placičky Rösti s hovězími nudličkami, zeleninou a sýrem Parmigiano Reggiano
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
1 balení Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 kusů pro jednu osobu)
600 g hovězího masa
30 g hladké mouky
30 g extra panenského olivového oleje
50 g bílého suchého vína
40 g plátku sýru Parmigiano Reggiano
100 g rukoly
12 cherry rajčat
20 g balzamikového octu
sůl a pepř
1. Rösti připravíme dle návodu na obalu: v troubě, na pánvi nebo ve fritéze.
2. Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na tenké nudličky. Maso přeložíme na sítko umístěné na míse a posypeme moukou. Sítkem zatřeseme, abychom se zbavili přebytečné mouky a aby byly všechny kousky masa rovnoměrně posypané moukou.
3. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Maso smažíme a čas od času jej mícháme až na povrchu vznikne křupavý obal.
4. Dochutíme solí a pepřem, přidáme víno. Smažíme ještě několik minut až bude mít omáčka krémovou konzistenci.
5. Ve zvláštní míse smícháme omytou rukolu, pepř, sůl, olivový olej a balzamikový ocet.
6. Placičky Rösti vyložíme na talíře (4-5 kusů pro jednu osobu), na ně pak dáme rukolu, smažené maso a půlky cherry rajčat.
7. Placičky posypeme sýrem Parmigiano Reggiano.
Tip:
Placičky můžete nahradit našimi Mini Rösti. Jídlo můžete servírovat s omáčkou, např. sladkokyselou nebo z chilli papriček.