Mini hamburgery se sýrem halloumi, cibulovými kroužky, pikatní salsou a salátem
450 g Aviko Onion Rings (cibulových kroužků)
8 menších housek
300 g mletého hovězího masa
svazek petrželky
sůl a pepř
extra panenský olivový olej
150 g sýru halloumi
Omáčka:
2 pečené papriky
50 g petržele
1 čerstvá chilli paprička
1 cibule
pár listu čerstvého oregana
2 stroužky česneku
110 g extra panenského olivového oleje
10 g medového octu
2 g římského kmínu
sůl a pepř
Salát:
2 hlávky salátu
sůl a pepř
extra panenský olivový olej
citron
Cibulové kroužky připravíme dle návodu na obalu, ve fritéze nebo v troubě.
Hamburger:
1. Maso vložíme do mísy a smícháme s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
2. Vytvoříme osm mini hamburgerů (trochu menších než houska).
3. Hamburgery smažíme na pánvi s hrubým, nepřilnavým povrchem.
Halloumi:
Sýr orestujeme na pánvi.
Salát:
Salát natrháme na kousky a přidáme k němu pepř, olivový olej a citron.
Omáčka:
1. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
2. Chilli nakrájíme podélně, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky.
4. Petržel umyjeme, zbavíme listů a nasekáme na drobné kostičky. Mělo by nám zbýt asi 30 gramů petržele.
5. To samé provedeme s oreganovými listy, kterých by nám mělo zbýt asi 5 gramů.
6. Všechny nasekané ingredience vložíme mixéru, přidáme sůl, pepř, kmín, ocet, olivový olej a papriku a rozmixujeme.