Kuřecí hamburger se salátem z jarní zeleniny, omáčkou guacamole a hranolkami Zig Zag
1 balení hranolek Aviko Zig Zag 750 g
500 g mletých kuřecích prsou
4 hamburgerové housky
80 g mléka
3 lžíce hladké mouky
česnek v prášku
petrželka
1 lžička hořčice
1 lžička pikantního kečupu
2 vejce
sůl a pepř
2 lžíce strouhaného sýru Parmigiano Reggiano
strouhanka smíchaná s praženou kukuřičnou moukou
olivový olej na smažení
Salát:
250 g mix hlávkových salátů
svazek ředkvičky
1 jarní cibule
2 rajčata
1 okurka
sůl
pepř
extra panenský olivový olej
1 citron
Omáčka guacamole:
1 zralé avokádo
1 chilli paprička (zelená)
1 rajče
20 g extra panenského olivového oleje
10 g citronové šťávy
10 g šalotky
sůl a pepř
Hranolky Zig Zag připravíme dle návodu na obalu.
Guacamole:
1. Avokádo rozkrojíme na poloviny a lžičkou odstraníme pecku. Vydlabeme a vložíme do mísy.
2. Smícháme s polovinou citronové šťávy, dochutíme solí a pepřem, avokádo rozdrobíme vidličkou.
3. Šalotky nakrájíme na drobné kostičky. Rajče umyjeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozrájíme na dvě poloviny, ostraníme semínka, potom nakrájíme na nudličky a pak na drobné kostičky.
4. Do mísy s avokádem přidáme šalotky, rajče, chilli papričku a olivový olej. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Salát:
1. Zeleninu nakrájíme na plátky.
2. Přidáme do mísy, ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Hamburger:
1. V míse smícháme mleté maso, 1 vejce, česnek, petrželku, mléko, strouhaný sýr Parmigiano Reggiano, hořčici a kečup. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme, přeložíme na vál vytvoříme větší čtverec s tloušťkou asi 1 cm.
2. Čtverec posypeme moukou. Pomocí sklenice nebo speciálního kroužku vykrájíme z masa karbanátky (hamburgery).
3. Hamburgery posypeme moukou z každé strany, vložíme do mísy s rozšlehaným vejcem, potom do mísy se strouhankou a praženou kukuřičnou moukou.
4. Hamburgery smažíme na pánvi s větším množstvím oleje. Usmažené hamburgery uložíme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut (až zezlatoví a budou křupavé).
5. Housky rozkrájíme na dvě poloviny. Na spodní část dáme porci salátu a jeden hamburger.
6. Horní část namažeme omáčkou guacamole a přikryjeme s ní hamburger.
7. Servírujeme na talíři s porcí osolených hranolek a mističkou s extra porci omáčky guacamole.
Tip:
Rozkrájené housky můžete zahřát v troubě. Na spodní část housky můžete položit plátek sýru. Hamburgery můžete rozkrojit napůl a propíchnout špejlí.