Burrito s fazolovo-koriandrovým krémem a batátovými hranolkami
1-2 balení Aviko Sweet Fries batátových hranolek
4 pšeničné tortilly
Nádivka:
1 nasekaná cibule
2 stroužky rozdrceného česneku
1 malá zelená paprika bez semínek a drobně nakrájená
1 chilli paprička bez semínek a drobně nakrájená
1 lžička římského kmínu v prášku
1 plechovká vařené fazole, odkapané a osušené
100 g kukuřice
1 větší rajče, nakrájané na kostičky
1 lžíce omáčky Tabasco
2 lžíce vody
4 lžíce nasekaného koriandru
1 hlávka římského salátu
1 mozzarella, nakrájená na kostičky
130 g nízkotučného jogurtu
olej
sůl a pepř
Hranolky:
Hranolky připravíme dle návodu na obalu.
Burrito:
1. Nejdřív připravíme náplň: zahřejeme olej na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Smažíme 3 minuty na mírném ohni, dokud cibule nezezlatoví. Přidáme kmín a promícháme.
2. Fazole rozmixujeme na jemnou krémovu kaši. V případě potřeby přidáme vodu. Rozmixované fazole vložíme do pánve s nakrájenými rajčaty.
3. Přidáme omáčku Tabasco a vodu a vaříme na mírném ohni. Konzistence by měla být krémová a hustá. Přidáme nasekaný koriandr a důkladně promícháme.
4. Salát, mozzarellu a jogurt vložíme do zvláštních mističek.
5. Na tortilla placku kládeme nejdřív salát, potom dvě lžíce fazolového krému, strouhaný sýr a lžíci jogurtu, papriku a hrst kukuřice.
6. Na konci přidáme dříve připravené hranolky a celek balíme do tvaru burrita.
7. Každé buritto rozkrojíme šikmo na dvě poloviny a položíme na talíř vedle extra porce hranolek a náplně.
Tip:
Místo pšeničných můžete použít i celozrnné tortilly. Můžete přidat i plátek sýru a zapéct připravenou tortillu asi 2-3 minuty v troubě, aby se sýr roztavil.