Bramborový krém s pórkem, sýrem Gorgonzola a batátovými hranolkami
1-2 balení Aviko Sweet Fries batátových hranolek
600 g pórku
400 g brambor
1 l zeleninového vývaru
pár listů petrželky
sůl a pepř
50 g sýru Gorgonzola
hrstka pražených dýňových semínek
extra panenský olivový olej
1. Batátové hranolky připravíme dle návodu na obalu.
2. Pórek umyjeme a nakrájíme na kroužky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
3. Pórek a brambory vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut.
4. Uvařenou zeleninu rozmixujeme a dochutíme solí. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
5. Do krému přidáme olivový olej, pořádně promícháme a dáme na talíře.
5. Přidáme Gorgonzolu, posypeme dýňovými semínky a petrželkou a servírujeme s batátovými hranolkami.
Tip:
Krém můžeme jemně pokapat i ochuceným olivovým olejem.