Bramborový krém s pórkem, sýrem Gorgonzola a batátovými hranolkami

Bramborový krém s pórkem, sýrem Gorgonzola a batátovými hranolkami

Porce pro 4
Doba přípravy 20-35
Fritéza
Trouba na pečení
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1-2 balení Aviko Sweet Fries batátových hranolek
600 g pórku
400 g brambor
1 l zeleninového vývaru 
pár listů petrželky
sůl a pepř
50 g sýru Gorgonzola
hrstka pražených dýňových semínek
extra panenský olivový olej

1. Batátové hranolky připravíme dle návodu na obalu.
2. Pórek umyjeme a nakrájíme na kroužky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
3. Pórek a brambory vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme cca 30 minut.
4. Uvařenou zeleninu rozmixujeme a dochutíme solí. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
5. Do krému přidáme olivový olej, pořádně promícháme a dáme na talíře.
5. Přidáme Gorgonzolu, posypeme dýňovými semínky a petrželkou a servírujeme s batátovými hranolkami.

Tip:
Krém můžeme jemně pokapat i ochuceným olivovým olejem.

Ostatní inspirace

Produktové tipy