Tuňákové kuličky s domacím salátem a hranolkami Skinny Fries

Tuňákové kuličky s domacím salátem a hranolkami Skinny Fries

Porce pro 4
Doba přípravy 25-35
Fritéza
Trouba na pečení

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1 balení hranolek Aviko SKINNY FRIES
230 g tuňáka z plechovky 
60 g toustového chleba
1 sklenice mléka
1 vejce
2 lžíce nastrouhaného parmazánu 
1 lžíce kaparů
pár listů čerstvé petrželky
strouhanka na obalení
olej na smažení nebo 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Salát:
250 g tvrdých žlutých rajčat 
3 řapíky celeru
150 g ředkviček
sůl a pepř
citron

Jogurtová majonéza:
1 vejce
200 ml slunečnicového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
1 lžička hořčice
100 g řeckého jogurtu

Hranolky Skinny Fries připravíme dle návodu na obalu.

Kuličky:
1. Tuňáka necháme odkapat a dáme do mísy.
2. Toustový chléb namočíme v mléce, můžeme přidat i kapku vody.
3. Procedíme a vložíme do mísy s tuňákem, přidáme vejce, nasekanou petrželku, odkapané kapary a parmazán.
4. Důkladně hněteme a vytvoříme kuličky o průměru cca 4-5 cm. Kuličky obalíme v mouce.
5. Kuličky uložíme na plech vystlaný pečicím papírem. Pokapame je olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut, nakonec nastavíme na pár minut grilovací funkci. Kuličky můžeme připravit i jiným způsobem:
- na pánvi - na pánvi s nepřilnavým dnem zahřejeme olivový olej a smažíme kuličky  5-6 minut do zlatova.
- fritovat - v hlubokém hrnci zahřejeme olej a smažíme kuličky cca 1 minutu  do zlatova.

Salát:
1. Rajčata umyjeme a osušíme a potom je nakrájíme na kostky, půlky nebo čtvrtky.
2. Stonky celeru důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
3. Poté umyjeme ředkvičky a nakrájíme je na tenké plátky.
4. Všechny druhy zeleniny smícháme v míse a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a kapkou citronu.

Jogurtová majonéza:
1. V mixéru smícháme při pokojové teplotě olej, vejce, citronovou šťávu, sůl a hořčici. 2. Všechno mixujeme 30 sekund až vznikne hustá, bílá a krémová masa. 
3. Přidáme jogurt a rozmixujeme.
4. Hotovou majonézu vložíme do mísy a dáme do lednice na cca 30 minut.

Na každý talíř dáme porci hranolek, salát, pár kuliček a větší kapku majonézy.

Tip:
Můžete použít tuňáka ve vlastní šťávě, nejlepší je však tuňák v kvalitním olivovém oleji.

Ostatní inspirace

Produktové tipy