Placičky Rösti smažené na pánvi a servírované se sicilskou caponatou
1 balení Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 kusů pro jednu osobu)
2 papriky
2-3 brambory
2 lilky
2 stonky celeru
30 g piniových oříšků
30 g kaparů
pár černých oliv
300 g cherry rajčat
½ sklenice octu
2 lžičky cukru
extra panenský olivový olej
bazalka
sůl
Placičky Rösti připravíme dle návodu na obalu, v troubě, na pánvi nebo ve fritéze.
Caponata je směs lilku s cibulí, rajčaty, černými olivami, kapary a čerstvou bazalkou.
1. Zeleninu umyjeme. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Papriku umyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na nudličky. Lilek umyjeme a nakrájíme na kostky.
2. Zahřejeme na pánvi olivový olej a usmažíme brambory.
3. Papriku restujeme na jiné pánvi. K orestované paprice přidáme lilek.
4. Mezitím nakrájíme cibuli a celer na kostky.
5. V kastrůlku zahřejeme olivový olej, přidáme cibuli a celer a smažíme až cibule zezlatoví. Přidáme nakrájená rajčata, kapary a piniové oříšky. Dochutíme solí, promícháme a necháme odstát.
6. Orestovanou zeleninu položíme na papírový ručník, odkapeme přebytečný tuk a vložíme ji do hrnce s rajčaty.
7. Zvyšíme teplotu a promícháme.
8. Cukr rozpustíme v octu a přidáme do hrnce. Vaříme ještě 2 minuty.
Na talíř klademe porci caponaty a na ni horké placičky - 4-5 kusů pro jednu osobu.
Tip:
Jídlo můžete ozdobit listy čerstvé bazalky, dochutit solí a pepřem nebo pokapat kvalitním olivovým olejem. Dobrou chuť!