Grilovaný roštěnec s hranolkami Steak Fries a domácími omáčkami

Grilovaný roštěnec s hranolkami Steak Fries a domácími omáčkami

Porce pro 4
Doba přípravy 25-35
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

1 balení hranolek Aviko Steak Fries 750 g
4 ks vysokého hovězího roštěnce (200 g každý)

Bylinkové máslo:
 ½ svazku petrželky, pažitky a kopru
40 g měkkého másla
½ lžičky citronové kůry
sůl a pepř

Pikantní rajská omáčka:
4 středně velká, čerstvá rajčata
4 jalapeno papričky
1 citron: šťáva a kůra
100 g bílé cibule
15 g koriandru
hrstka cukru
sůl

Sýrová omáčka:
300 ml mléka
20 g kukuřičného škrobu
1 chilli paprička
2 lžíce extra panenského olivového oleje
120 g sýru čedar a 200 g eidamu
sůl

Omáčky je lepší připravit dopředu, aby se správně proležely chutě. Hranolky Steak Fries připravíme dle návodu na obalu.

Bylinkové máslo:
1. Bylinky nasekáme na drobno.
2. Máslo našleháme do pěny a přidáme k němu nasekané bylinky a citronovou kůru.
3. Všechno promícháme. Dochutíme solí a pepřem a vložíme do lednice.

Maso:
1. Maso potřeme olivovým olejem a zprudka osmahneme na pánvi bez tuku 1 minutu z každé strany.
2. Zmírníme plamen a restujeme další 2-3 minuty.
3. Steaky sejmeme z pánve, položíme na talíř a přikryjeme alobalem. Necháme odstát se šťávou uvnitř alobalu.

Pikantní rajská omáčka:
1. Oloupanou a na tenko nakrájenou cibuli vložíme do větší mísy a přidáme citronovou šťávu a kůru z jednoho citronu.
2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata.
3. Petržel omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.
4. Z jalapena odstraníme semínka, nakrájíme na malé kostičky a smícháme v míse s cukrem, cibulí a cherry rajčaty.
5. Dochutíme solí a dobře promícháme.
6. Mísu přikryjeme alobalem a necháme odležet v lednici cca 3 hodiny.

Sýrová omáčka:
1. Oba sýry nakrájíme na malé kostičky, aby se snadno roztavily.
2. V kastrůlku zahřejeme olivový olej a přidáme k němu nasekanou chilli papričku.
3. Přidáme mléko, kukuřičný škrob a nakrájené sýry. Zahříváme v kastrůlku, dokud se sýry neroztaví.

Maso nakrájíme na proužky, navrch položíme bylinkové máslo a servírujeme s porcí hranolek a omáčkami v separátních mističkách.

Tip:
Pokud máte raději více propečený roštěnec, restujte jej o minutu nebo dvě déle. Nezapomeňte, že maso musí po tepelné úpravě chvilku stát pod alobalem. K ozdobení můžete použít půlky grilovaného citronu. Před servírováním dochuťte hranolky solí a pepřem.

Ostatní inspirace

Produktové tipy