![](https://aviko.cz/system/cache/img/5a-cz-www-rsj9fgottf00.png)
![Onion Rings s harissa-majo](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770-10-poziomo-2sb3ftvgr1gg.jpg)
Onion Rings s harissa-majo
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
Aviko ONION RINGS 450 g
10-12 kusů čerstvých nebo sušených chilli papriček
případně 1 syrová nebo pečená čerstvá červená paprika
3 stroužky česneku
1 lžička soli
2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky mletého koriandru
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce majonézy
1 svazek pažitky a koriandru
1. Troubu předehřejte na 220 stupňů. Onion Rings položte na pečicí papír a pečte asi 20 minut.
2. Mezitím si připravte harissu. Chilli papričky (čerstvé nebo sušené) namočte na 30 minut do horké vody. Po uplynutí této doby je očistěte od stonků a semínek. Česnek oloupte a rozmixujte s kořením a solí v mixéru. Vložte do sklenice a zalijte olivovým olejem.
3. Smíchejte harissu s majonézou na krémovou omáčku. V závislosti na stupni pikantnosti, kterou máte rádi, můžete přidat 1-2 lžíce harissy. Cibulové kroužky podávejte ihned po upečení spolu s omáčkou, s jemným popraškem nakrájené pažitky a koriandru.