AVIKO Pati Parts Garlic S POMAZÁNKOU Z LILKU, RAJČATY A ŠALOTKOU (SALATA DE VINETE)

AVIKO Pati Parts Garlic S POMAZÁNKOU Z LILKU, RAJČATY A ŠALOTKOU (SALATA DE VINETE)

Porce pro 2-4
Doba přípravy ~120
Fritéza
Trouba na pečení
Airfryer
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

AVIKO Pati Parts Garlic

INGREDIENCE:

300 g Pati Parts Garlic

Lilky:
3 kusy (cca 1,2 kg) lilku
1 lžička soli
1/2 lžičky sladké papriky (1 g)
1/4 lžičky chilli (0,5 g)
1/4 lžičky uzené papriky (0,5 g)
1 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička medu
2-3 lžíce majonézy (cca. 100 g)

Rajčatová salsa a přílohy:
12-15 třešňových rajčat (můžete také použít 3 velká rajčata)
½ (70 g) nakrájené šalotky 
Svazek bazalky
Špetka soli
Špetka pepře
1-2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce balzamikového octa
50 g pražených vlašských ořechů - nakrájené na malé kousky
1 krajíc chleba

Začnete přípravou lilku
•    Předehřejte troubu na 200 stupňů, nastavte horní a spodní ohřev, píchněte lilky vidličkou a pečte 90 minut (lilky lze také péct na grilu, budou chutnat mnohem lépe). Po 90 minutách je vyjměte, vložte do misky, přikryjte víčkem a nechte 10-15 minut - to usnadní odstranění slupky. 

•    Odstraňte slupku, přeneste dužinu na síto, přidejte 1 čajovou lžičku soli, promíchejte a nechte 10 minut – tímto způsobem oddělíte šťávu od dužiny lilku a pomazánku zhoustnete. Šťávu lze použít k přípravě omáčky.
 
Dužinu lilku nakrájejte, vložte do misky a dochuťte sladkou paprikou, chilli, uzenou paprikou, černým pepřem, octem, medem a majonézou. Ochutnejte - v případě potřeby přidejte více soli.

Rajčatová salsa:
•    Nakrájejte cherry rajčata na čtvrtky (pokud používáte velká rajčata, nakrájejte je na malé kousky), vložte do misky, přidejte nakrájenou šalotku, jemně nasekanou bazalku, sůl, pepř, olivový olej a balzamikový ocet - dobře promíchejte a odložte stranou.

Čas na spojení ingrediencí:
•    Pati Parts Garlic se podává s pomazánkou z lilku a rajčatovou salsou.
 

Produktové tipy