Bramboráky s česnekem, majoránkou a dušenou zeleninou
AVIKO Bramborák s česnekem a majoránkou 600 g
½ kg žampionů
200 g hlívy ústřičné
1 cibule
2 kvašené okurky
2 lžíce pšeničné mouky
500 ml vody nebo vývaru
1 červená paprika
1 lžička hořčice
1 lžička rajčatového protlaku
2-3 lžíce olivového oleje nebo přepuštěného másla
koření: 2-3 nové koření, 1-2 bobkové listy, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička sladké papriky, sůl a pepř podle chuti
servírujeme s hustou smetanou, petrželkou
V hrnci s tlustým dnem zpěníme na másle nebo olivovém oleji nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a hlívu posypanou pšeničnou moukou. Po pár minutách přidáme nakrájenou papriku, hořčici, vodu nebo vývar a všechno koření. Vaříme 20 minut. Poté přidáme lžičku rajčatového protlaku a nakrájené okurky. Vaříme dalších 10 minut. Mezitím si na pánvi opečeme bramboráky, podle návodu na obalu.
Hotové placky podáváme s dušenou zeleninou, lžičkou smetany a petrželkou.