Bramboráky s čočkovým gulášem
AVIKO Bramboráky 600g
1-2 stonky celeru
2 mrkve
2 plechovky zelené nebo hnědé čočky
1 cibule
2-3 sušené houby
100 g žampionů
2-3 lžíce olivového oleje nebo přepuštěného másla
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
1 šálek vody
koření: 2-3 nové koření, 1 bobkový list, 1 lžička libečku, 1 lžička majoránky, 1 lžička sušené petrželky, ½ lžičky cukru, sůl a pepř podle chuti, ½ svazku petrželky
Na pánvi na olivovém oleji nebo přepuštěném másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli se špetkou soli a cukru. Přidáme zbylou zeleninu nakrájenou na kostičky: mrkev a celer. Vše restujeme další 3–4 minuty a přilijeme červené víno. Počkame další 2-3 minuty, až de víno celkem odpaří, přidáme sušené houby, vodu, čočku a koření, vše dusíme 15 minut na mírném ohni, dochutíme solí a pepřem.
Na druhé pánvi orestujeme nakrájené žampiony a přidáme je do guláše. Vše vaříme dalších 10 minut. Mezitím připravíme bramboráky podle návodu na obalu.
Bramboráky podáváme s omáčkou, posypané nasekanou petrželkou.
Tip: připravte si toto jídlo s našimi bramboráky s česnekem a majoránkou!