Bramboráky s mascarpone a jednoduchým jablečným a hruškovým džemem s kardamomem, anýzem a hřebíčkem
AVIKO Bramboráky 600g
1 balení mascarpone
100 g smetany ke šlehání
½ lžičky citronové kůry
1 polévková lžíce moučkového cukru
1 lžička přírodní vanilky
1 kg jablek
1 kg hrušek
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
½ lžičky mletého kardamomu
½ lžičky mletého anýzu
½ lžičky mletého hřebíčku
2 lžíce medu
50 g másla
Začneme přípravou bramboráků podle návodu na obalu.
Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté na pánvi rozpustíme máslo s medem a kořením. Když směs začne intenzivně vonět, přidáme jablka a hrušky. Džem smažíme asi 10-15 minut přikrytá, poté sejmeme poklici a odpaříme přebytečnou vodu.
Mascarpone vyšleháme s hustou smetanou, citronovou kůrou, moučkovým cukrem a vanilkou.
Teplé bramboráky pak potřeme džemem a lžící šlehačky. Ihned podáváme.