![](https://aviko.cz/system/cache/img/3a-cz-www-3ctkehg1mt6g.png)
![Bramboráky se sázeným vejcem, chřestem a holandskou omáčkou](https://aviko.cz/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px6-7v5ej1i58im0.jpg)
Bramboráky se sázeným vejcem, chřestem a holandskou omáčkou
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Veganské Veganské](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetariánské Vegetariánské](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
AVIKO Bramboráky 600g
4 vejce
1-2 svazky zeleného chřestu
1 svazek pažitky
1 lžička soli
1 lžička cukru
4 žloutky
1-2 lžičky citronové šťávy
100 g másla
sůl podle chuti
1-2 lžíce bílého vinného octa
sítko s malými otvory
dírkovaná naběračka
Začneme přípravou bramboráků podle návodu na obalu.
Připravíme holandskou omáčku: rozpustíme máslo a ve vodní lázni ušleháme žloutky se solí a citronovou šťávou. Za stálého šlehání pomalu přidáváme máslo. Omáčku necháme odstát.
Z chřestu oloupeme dřevnaté konce, svaříme vodu se solí a cukrem a vaříme asi 8-10 minut.
Nalejeme vodu do hrnce do výšky přibližně 6-8 centimetrů. Když se voda vaří, přidáme ocet, 1 lžičku soli a snižíme plamen (teplotu). Vejce dáme do naběračky a poté do horké vody. Vaříme 2-3 minuty (v horké, ale nevroucí vodě). Vše dochutíme solí podle chuti.
Na talíř dáme bramboráky, pak chřest a sázené vejce. Všechno zalijeme holandskou omáčkou a posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
Tip: Před ponožením vejce do horké vody je dobré zvířit vodu lžící.