Bramboráky s křenovo-řepnou omáčkou a uzeným pstruhem

Bramboráky s křenovo-řepnou omáčkou a uzeným pstruhem

Porce pro 3-5
Doba přípravy 15-20
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev
Veganské
Vegetariánské

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

AVIKO Bramboráky 600g
2-3 grilovaná červená řepa
2-3 lžíce husté zakysané smetany
1-2 lžičky křenu
1 jablko
šťáva z ½ citronu
½ svazku kopru
sůl a pepř na dochucení
1 uzený pstruh
½ svazku čerstvého kopru

Řepu nastrouháme na struhadle s malými otvory. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi orestujeme řepu s jablkem, smetanou, křenem, trochou citronové šťávy a ⅓ hrnku vody. Vše dochutíme solí a pepřem. Omáčku zahříváme asi 5 minut.

Mezitím si připravíme bramboráky podle návodu na obalu a uzeného pstruha ošrábeme. Připravené bramboráky polejeme vydatně omáčkou a navrch položíme pstruhy. Rybu lehce pokapeme citronovou šťávou a posypeme čerstvým koprem.

Tip: vyzkoušejte si toto jídlo s bramborové placky AVIKO!

Ostatní inspirace

Produktové tipy