![](https://aviko.cz/system/cache/img/5a-cz-www-rsj9fgottf00.png)
![Bramboráky s křenovo-řepnou omáčkou a uzeným pstruhem](https://aviko.cz/system/cache/img/1640x770-aviko-24-250117-out-1gg4s4tfse0g.jpg)
Bramboráky s křenovo-řepnou omáčkou a uzeným pstruhem
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Veganské Veganské](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetariánské Vegetariánské](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
Popis výrobku
AVIKO Bramboráky 600g
2-3 grilovaná červená řepa
2-3 lžíce husté zakysané smetany
1-2 lžičky křenu
1 jablko
šťáva z ½ citronu
½ svazku kopru
sůl a pepř na dochucení
1 uzený pstruh
½ svazku čerstvého kopru
Recept
Řepu nastrouháme na struhadle s malými otvory. Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi orestujeme řepu s jablkem, smetanou, křenem, trochou citronové šťávy a ⅓ hrnku vody. Vše dochutíme solí a pepřem. Omáčku zahříváme asi 5 minut.
Mezitím si připravíme bramboráky podle návodu na obalu a uzeného pstruha ošrábeme. Připravené bramboráky polejeme vydatně omáčkou a navrch položíme pstruhy. Rybu lehce pokapeme citronovou šťávou a posypeme čerstvým koprem.
Tip: vyzkoušejte si toto jídlo s bramborové placky AVIKO!