AVIKO Rösti Rondjes Naturel  s žampionovo-bešamelovou omáčkou (ciulama de ciuperci) a křupavou slaninou

AVIKO Rösti Rondjes Naturel s žampionovo-bešamelovou omáčkou (ciulama de ciuperci) a křupavou slaninou

Porce pro 2-4
Doba přípravy 30
Trouba na pečení
Hrnec
Airfryer

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

AVIKO Rösti Rondjes Naturel

INGREDIENCE:

300 g rosti z AVIKO 

Žampiony: 
1 kg žampionů
1 l vody
Velká špetka soli
2-3 vavřínové listy 

Omáčka:
1 lžíce pšeničné mouky
2 lžíce másla
600 ml vývaru z kuřecího masa*/ zeleninového vývaru
150 ml smetany 18%
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky uzené papriky 
1/4 lžičky pálivé papriky (1 lžička, pokud máte rádi pálivou papriku) 


Slanina: 

3 plátky uzené slaniny

* Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar. 


 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do 1 litru vody přidejte sůl a 2-3 bobkové listy. Nakrájené na čtvrtky žampiony přidejte do vroucí vody a vařte cca. 10-15 minut. Po uvaření je vyjměte a položte na sítko, abyste odstranili přebytečnou vodu. 

Mezitím připravte omáčku: rozpusťte 2 lžíce másla na mírném ohni v hrnci nebo v hluboké pánvi a přidejte mouku. Pokračujte za stálého míchaní na ohni, dokud nezískáte hladkou pastu (2-3 minuty). 

Poté začněte přidávat vývar po naběračkách a pokaždé velmi důkladně promíchejte, dokud nepřidáte celý vývar. Přidejte zbytek koření, míchejte a vařte na mírném ohni, dokud nezískáte krémovou omáčku. 
Přidejte žampiony k omáčce, promíchejte, poté přidejte smetanu a jemně nasekaný kopr. Zamíchejte znovu, udržujte na mírném ohni po dobu 1 minuty a hotovo! 

Křupavá slanina: 
plátky slaniny položte na plech na pečení a pečte v troubě při 180 stupních s ventilátorem po dobu 10-15 minut (dokud nejsou mírně křupavé). Vyjměte, položte na talíř na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk, a poté slaninu nakrájejte na malé kousky. 

Na talíř dejte žampionovou omáčku, pak křupavou slaninu, posypte zeleninou (pažitkou nebo petrželkou). 
 

Produktové tipy