![](https://aviko.cz/system/cache/img/7a-cz-www-5jen50oteoh0.png)
![Chili con carne se salátem z mrkve, limetky a koriandru podávané s pikantními Pati Parts Tex Mex](https://aviko.cz/system/cache/img/chili-con-carne-z-salatka-z-marchewki-limonki-i-kolendry-podawane-z-pikantnymi-pati-pats-tex-mex-161jsnr9m1vg.jpg)
Chili con carne se salátem z mrkve, limetky a koriandru podávané s pikantními Pati Parts Tex Mex
![Porce pro Porce pro](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Doba přípravy Doba přípravy](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Fritéza Fritéza](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Trouba na pečení Trouba na pečení](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Pánev Pánev](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Pálivé Pálivé](https://aviko.cz/system/themes/aviko/img/icons/ostre.png)
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g hovězího masa
500 g červených a černých fazolí z plechovky
400 g rajčatové dužiny
150 g sladké papriky (červené, žluté a zelené)
2 chilli papričky
150 g bílé cibule
1 stroužek česneku
čerstvý koriandr (nebo petrželka)
30 g římského kmínu
20 g sladké a pálivé papriky (koření)
1 lžíce třtinového cukru
špetka oregana
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
svazek koriandru
pár mrkví
1. Maso nakrájíme na malé kostky.
2. Papriku a cibuli nakrájíme na velké kousky.
3. V hlubokém hrnci zahřejeme 2-3 lžíce olivového oleje a česnek. Jakmile česnek zezlatoví, přidáme nakrájenou zeleninu. Smažíme několik minut na silném ohni. Přidáme polovinu koření a promícháme, aby se koření nespálilo.
4. Přidáme maso a zbytek bylin, lžíci soli a důkladně promícháme. Zakryjeme víkem, snižíme teplotu a vaříme.
5. Po 20 minutách přidáme rajčatovou dužinu, cukr a oregano. Mícháme a vaříme asi hodinu a 15 minut na mírném ohni.
6. Přidámr fazole, jemně promícháme, podle potřeby dochutíme solí a vaříme dalších 20 minut.
7. Hrnec sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
8. Nakrájíme koriandr a posypeme nim hotové jídlo.
9. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu.
10. Mrkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na dlouhé, široké, ale tenké proužky (můžeme použít škrabku na zeleninu). Vložíme do misky, polejeme citronovou šťávou, olivovým olejem, posypeme cukrem a kořením. Promícháme.
Servírujeme v samostatných miskách - v jedné Pati Parts, ve druhé chili con carne, ve třetí mrkvový salát. Všechno ozdobíme lístky koriandru.
Tip:
Vyzkoušejte verzi tohoto jídla s tradičními americkými brambory (Pati Parts) nebo česnekovou variantou (Pati Parts Garlic). Místo hovězího masa můžete také použít mleté kuřecí nebo krůtí maso.