Chili con carne se salátem z mrkve, limetky a koriandru podávané s pikantními Pati Parts Tex Mex

Chili con carne se salátem z mrkve, limetky a koriandru podávané s pikantními Pati Parts Tex Mex

Porce pro 4
Doba přípravy 65-90
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev
Pálivé

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g hovězího masa
500 g červených a černých fazolí z plechovky
400 g rajčatové dužiny
150 g sladké papriky (červené, žluté a zelené)
2 chilli papričky
150 g bílé cibule
1 stroužek česneku
čerstvý koriandr (nebo petrželka)
30 g římského kmínu
20 g sladké a pálivé papriky (koření)
1 lžíce třtinového cukru
špetka oregana
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
svazek koriandru
pár mrkví

1. Maso nakrájíme na malé kostky.
2. Papriku a cibuli nakrájíme na velké kousky.
3. V hlubokém hrnci zahřejeme 2-3 lžíce olivového oleje a česnek. Jakmile česnek zezlatoví, přidáme nakrájenou zeleninu. Smažíme několik minut na silném ohni. Přidáme polovinu koření a promícháme, aby se koření nespálilo.
4. Přidáme maso a zbytek bylin, lžíci soli a důkladně promícháme. Zakryjeme víkem, snižíme teplotu a vaříme.
5. Po 20 minutách přidáme rajčatovou dužinu, cukr a oregano. Mícháme a vaříme asi hodinu a 15 minut na mírném ohni.
6. Přidámr fazole, jemně promícháme, podle potřeby dochutíme solí a vaříme dalších 20 minut.
7. Hrnec sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
8. Nakrájíme koriandr a posypeme nim hotové jídlo.
9. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu.
10. Mrkev umyjeme, oloupeme a nakrájíme na dlouhé, široké, ale tenké proužky (můžeme použít škrabku na zeleninu). Vložíme do misky, polejeme citronovou šťávou, olivovým olejem, posypeme cukrem a kořením. Promícháme.

Servírujeme v samostatných miskách - v jedné Pati Parts, ve druhé chili con carne, ve třetí mrkvový salát. Všechno ozdobíme lístky koriandru.

Tip:
Vyzkoušejte verzi tohoto jídla s tradičními americkými brambory (Pati Parts) nebo česnekovou variantou (Pati Parts Garlic). Místo hovězího masa můžete také použít mleté ​​kuřecí nebo krůtí maso.

Ostatní inspirace

Produktové tipy