Fajitas z kuřecího masa, papriky, červené cibule, jogurtu a fazolí s Pati Parts Tex Mex
4 tortilly
Suroviny na náplň:
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
500 g kuřecích prsou
2 červené cibule
1 červená paprika
1 plechovka červených a černých fazolí
½ sklenice suchého bílého vína
3 lžíce nasekaného koriandru
Marináda:
1/2 čajové lžičky česneku v prášku
1 čajová lžička oregana
1 čajová lžička sladké papriky
1/2 čajové lžičky římského kmínu v prášku
sůl, pepř, chilli paprička v prášku
1 lžíce citronové šťávy
olivový olej
Jogurtová omáčka:
5 lžící přírodního jogurtu
sůl a pepř
nasekaný koriandr
Náplň:
1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Vložíme je do misky s česnekem, oreganem, sladkou paprikou, kmínem, pepřem, chilli, citronovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje. Důkladně promícháme a marinujte 1 hodinu v lednici.
2. Cibuli oloupeme a nakrajíme na drobné pásky. Papriky umyjeme, vykrájíme semínka a nakrájime na plátky.
3. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na středním ohni několik minut restujeme cibuli a papriku.
4. Přidáme kuře s marinádou a za občasného míchání restujeme se zeleninou. Až bude vše orestováno dozlatova, přidáme víno a necháme alkohol odpařit. Ochutíme solí a přidáme fazole.
5. Pokračujeme v dusení asi 5 minut. V případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Na konci vaření přidáme nasekaný koriandr a důkladně promícháme.
6. Pati Parts Tex Mex připravíme podle pokynů na obalu.
Jogurtová omáčka:
1. Smícháme všechny surovin v misce a necháme je v lednici min. hodinu před podáním s fajitas.
2. Šťáva z poloviny limetky dodá omáčce osvěžující chuť.
Podáváme (nejlépe nestandardním způsobem, tj. v malé misce nebo v pánvi :) část guláše spolu s dobře osolenými Pati Parts a tortillou (můžete je ohřát v troubě nebo lehce potřít vlhkou rukou a zahřát v mikrovlnné troubě). Dobrou chuť!
Tip:
K tomuto jídlu se ideálně hodí i klasické Pati Parts nebo Pati Parts Garlic.