Žebra marinovaná BBQ salsou se salátem, koriandrem a zakysanou smetanou podávaná s pikantní Pati Parts Tex Mex

Žebra marinovaná BBQ salsou se salátem, koriandrem a zakysanou smetanou podávaná s pikantní Pati Parts Tex Mex

Porce pro 4
Doba přípravy 60-90
Fritéza
Trouba na pečení
Pánev

Hlavní požadovaná složka

Popis výrobku

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
1,5 kg žeber

Marináda:
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce sladké papriky
1 čajová lžička římského kmínu
1 čajová lžička pepře
1 čajová lžička česneku v prášku
½ lžičky hořčice
1/8 čajové lžičky celerových semínek
extra panenský olivový olej
BBQ omáčka
ocet a jablečný džus k ochucení žeber

Salát:
300 g celeru
hrst vícebarevných cherry rajčat
1 červená cibule
svazek koriandru
limetka
125 g zakysané smetany
sůl a pepř
extra panenský olivový olej

1. Žebra očistíme.
2. Smícháme ingredience na marinádu v misce a namažeme žebra hotovou marinádou.
3. Žebra položíme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 40 minut.
4. Po 40 minutách pečení odstraníme alobal, natřeme žebra BBQ omáčkou a pečeme další hodinu a půl.
5. Po uplynutí této doby zkontrolujeme, zda jsou žebra upečená a zda se maso snadno odděluje od kosti. Je-li to nutné, pečeme ještě čtvrt hodiny.
6. Aviko PATI PARTS TEX MEX připravíme podle pokynů na obalu, můžeme je péct spolu s žebry v pekáči.

Salát:
1. Rajčata nakrájíme na polovinu, cibuli nakrájíme na půlky a celer na kostičky.
2. Smetnau smícháme se šťávou z půlky limetky, solí, pepřem a kapkou olivového oleje.
3. Nasekáme koriandr. Vložíme zeleninu do misky, zalejeme ji omáčkou a posypeme koriandrem.

Jídlo se může servírovat přímo z plechu, můžeme je podávat se salátem v misce - ať si každý vybere sám ty nejlepší a oblíbené kousky :).

Tip:
Obchody nabízejí hotová, předem připravená žebra v populárních omáčkách, tímto způsobem si můžete zkrátít dobu přípravy. Místo Pati Part Tex Mex doporučujeme i Pati Parts nebo Pati Parts Garlic.

Ostatní inspirace

Produktové tipy